Az MMM töretlenül építi az ellenzéki egységet országszerte

2019. július 04. 14:13

Személyi ellentétek valóban voltak és vannak az MMM-en belül, mint minden szervezetben.

2019. július 04. 14:13
Márki-Zay Péter
Facebook

„Hadházy Ákos és közvetlen munkatársa, Ábrahám Júlia nem tudták vállalni az elnökségi munkát (a mozgalomból ugyanakkor nem léptek ki), ezért az MMM tegnapi elnökségi ülésén új elnökségi tagokat kért fel. Szintén a tegnapi elnökségi ülés döntött az önkormányzati kampány szervezeti feladatairól, az eddigi operatív igazgató kampányfőnökként viszi tovább a helyi összefogások szervezését és a jelöltek támogatását, míg az operatív teendőket egy megbízott operatív igazgatóra bíztuk - az ő feladata lett az alakulásunk óta megoldatlan kérdések rendezése (tagsági viszony és tagdíjfizetés nyilvántartása, egységes szerkezetű alapszabályunk közzététele). A fél éve indult mozgalomnak 5400 tagja és tagjelöltje és egyre bővülő helyi aktivista-hálózata van, hetente alakulnak Kossuth-körök és jelentünk be közös, hiteles ellenzéki polgármester- és képviselőjelölteket (ezeket a mindenkimagyarorszaga.hu oldalon közzé is tesszük).

A sajtóban a két elnökségi tag lemondásáról megjelent hírekre az alábbiakban szeretnék reagálni:
- Az elnökség két tagjának cseréjével jelenleg az alábbi személyekből áll, akik közül SENKI NEM FONTOLGATJA LEMONDÁSÁT: dr. Magyar György, Lukácsi Katalin, Kész Zoltán, Kaltenbach Jenő, Üveges Gábor, dr. Lengyel Róbert és dr. Márki-Zay Péter
- NINCS IDEOLÓGIAI MEGOSZTOTTSÁG: a fenti névsorból is látható, hogy az MMM nem jobb- vagy baloldali, tagjaink valamennyien büszkén és nyíltan felvállalják értékrendjüket, legyen az akár jobb-, akár baloldali, konzervatív, nemzeti radikális vagy liberális. A nyugati demokratikus jogállam és piacgazdaság kivívása, mint cél azonban mindannyiunkat összeköt - ennek elérése pedig csak összefogással valósítható meg
- A szervezet vezetői tisztségeinek betöltésének ALAPFELTÉTELE az összefogás szükségességének elfogadása - csak olyan esetekben került sor központi beavatkozásra, ahol egy helyi szervező nem volt hajlandó EGYÜTTMŰKÖDNI A HELYI ELLENZÉKI PÁRTOKKAL - ami az MMM stratégiájával összeegyeztethetetlen.
- az országban eddig mintegy ötven Kossuth-kör alakult meg formálisan is, minden esetben részt vesznek az ellenzéki pártok közös jelöltjeinek támogatásában és sok helyen az ellenzéki pártok éppen a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) színeiben fogják elindítani közös jelöltjeiket. A Mozgalom Facebook-oldalán bárki fotókon is meggyőződhet arról, hogy az MMM mennyire aktív részese az egy-egy elleni küzdelem létrehozásának - természetesen annak is örülünk, ha az ellenzéki pártok ezt a civilek és kiábrándult fideszes szavazók nélkül is megteszik, de eddig alig néhány kivétellel az MMM aktív közreműködésével és a civilek bevonásával valósult meg a teljes ellenzéki egység.
- Személyi ellentétek ezzel szemben valóban voltak és vannak az MMM-en belül, mint minden szervezetben. A szervezet működése teljesen átlátható és törvényes, mindenkor készen állunk bármilyen hatósági ellenőrzésre, bár arra sajnos valóban volt példa, hogy személyes ellentétek miatt a vezetők közötti ezzel kapcsolatos információáramlás nem működött - ez a probléma most a vezetőség megújulásával megszünt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2019. július 05. 18:07
kuruzsló bandavezér
Megtalálta
2019. július 04. 22:13
Épp ezt hallgatom, és valahogy ide illik: "Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste I've been around for a long, long year Stole many a man's soul and faith"
néhai Ch.Pilot
2019. július 04. 21:12
MMM - csak a szádban olvad, nem a kezedben! :-)
bela barva
2019. július 04. 21:08
Sokan vannak de egy kerti budit sem tudnak felépíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!