Méltóságot mindenkinek!

2018. november 05. 23:11

A politikai elit harminc éve képtelen bármit is kezdeni a hajléktalanság problémájával.

2018. november 05. 23:11
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
168 Óra

„A magyar társadalom és elsősorban a politikai elit harminc éve képtelen bármit is kezdeni a hajléktalanság problémájával.

2010 óta pedig a regnáló hatalom a diktatúrákhoz hasonlóan a legváltozatosabb eszközökkel próbálja eltüntetni a komfortzónájából mindazokat, akik a társadalom peremére szorultak. A korábban is foszlott szociális háló foltozása helyett a még működő intézményeket is felszámolja. Ostoba és aljas törvényekkel, a hajléktalanság kriminalizálásával, hatalmi erőszakkal kívánja eltüntetni a szemünk elől az egyre mélyülő szociális válság utcán heverő áldozatait.

Kétlem, hogy van józan gondolkodású ember, aki az aluljárókban és köztereken, szakadt rongyokban vegetáló hajléktalanok látványában lelné kedvét. A hajléktalanokért szót emelők nem a hajléktalanlét szabadságáért, hanem a társadalom legelesettebb tagjainak méltóságáért, emberhez méltó létfeltételeinek megteremtéséért protestálnak. A választóvonal nem a közterületek rendjének és tisztaságának hívei és a »hajléktalansimogatók«, hanem az emberség és az embertelenség között húzódik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. november 06. 22:58
Valamint egy S ernyő.
Peter8811
2018. november 06. 22:55
Minden hajléktalannak alanyi jogon járjon egy darab lámpaernyő.
bunko_jobbos
2018. november 06. 21:43
"A politikai elit harminc éve képtelen bármit is kezdeni a hajléktalanság problémájával." Sajnos ilyen ez a francia, angol, dán, svéd stb. politikai elit.
Venn
2018. november 06. 19:50
30 éve??? Vagy nagyon hülye vagy, vagy újszülött, Maris!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!