Vészesen forrósodik a helyzet

2018. november 13. 19:10

Tovább fokozza az üvegházhatást, hogy a melegedő óceánok további szén-dioxiddal terhelhetik meg a légkört.

2018. november 13. 19:10
Szász István Szilárd
Maszol

„Október végén jelent meg a Nature-ben az a tanulmány, ami szerint a világóceánok évente 60 százalékkal több hőenergiát tárolnak el, mint amennyit a klímaváltozás kutatói eddig feltételeztek. Az IPCC amúgy is apokaliptikus hangvételű jelentése még nem számolt ezzel az óceáni hatással. A friss tanulmány szerint a sarki jég még gyorsabban és nagyobb mértékben olvadhat, drasztikusabban megemelve a világtengerek szintjét. Tovább fokozza az üvegházhatást, hogy a melegedő óceánok további szén-dioxiddal terhelhetik meg a légkört.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy még a klímaszkeptikus Trump is, aki korábban kínai kamunak nevezte a globális felmelegedést, amivel az amerikai ipart akarják versenyképtelenné tenni, és aki az Egyesült Államokat ki akarja léptetni a párizsi klímaegyezményből, azt mondta nem sokkal az IPCC jelentése után, hogy »nem tagadom a klímaváltozást«. Szerencsére olyan tanulmányok is napvilágot láttak, amelyek szerint a következő évtizedekben 3-17 százalékkal zsugorodhatnak az árpamezők. Ez pedig magával hozhatja a sör árának drasztikus emelkedését. Azt pedig senki nem akarhatja. Én nagyon remélem, hogy a sör hosszú távon megmenti az emberiséget a globális felmelegedéstől. Mert ha a dráguló sör rémképe sem készteti jobb belátásra az embereket, akkor nem tudom, miben reménykedhetünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2018. november 14. 20:37
Ha nem terem elég árpa, igyatok búzasört...
Vakfolt
2018. november 14. 13:53
"Mert ha a dráguló sör rémképe sem készteti jobb belátásra az embereket, akkor nem tudom, miben reménykedhetünk." Püff neki. Hát humora az van.
Valodi
2018. november 14. 12:28
...a hozzászólások tömegéből is látható, mennyire fontos kérdés ez a magyar politikában és közgondolkodásban!
hátakkor
2018. november 14. 07:19
"Tovább fokozza az üvegházhatást, hogy a melegedő óceánok további szén-dioxiddal terhelhetik meg a légkört." Ezt itt hogy?? Amúgy a legnagyobb üvegházhatású gáz a vízgőz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!