Gondok a nyílt vízen

2017. augusztus 09. 06:55

A belvárosi liberális értelmiség új szerelme, a mozgalomból párttá avanzsált Momentum vezetősége egyre fogyatkozik.

2017. augusztus 09. 06:55
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„A belvárosi liberális értelmiség új szerelme, a mozgalomból párttá avanzsált Momentum vezetősége egyre fogyatkozik. Egy héten belül két elnökségi tag jelezte, lelép, vagy lejjebb lép, talányos magyarázatokkal. Miközben a pár héttel ezelőtti, kilencszázalékos felmérési csúcsot lobogtatják, a vidékkel, de még a józsefvárosi közterületek ismeretével is hadilábon álló Fekete-Győr András vezette »kormányváltó erő« a lassú kiszenvedés jeleit kezdi mutatni. Láttunk már ilyet.

(...)

És most itt van nekünk ez nagyon trendi, a brüsszeli Politicio szerint »hipszter patrióta« társaság, amely az ötkarikás álomgyilkosság óta nem találja igazán a témát.Utoljára akkor »szóltak nagyot«, amikor még az érintettek felháborodását is kiváltva, mint elefánt a porcelánboltban, úgy követeltek több jogot a melegeknek, miközben mucsainak és maradinak bélyegeztek meg mindenkit, aki nem ért velük egyet. Kiderült közben az is, hogy Fekete-Győr azt sem tudja, mennyibe kerül egy liter tej, továbbá az is, hogy támogatóik egziszten­ciá­jának védelmében hajlandók lemondani arról a transzparenciáról is, amelyet oly hevesen szokás számon kérni másokon, leginkább a Fideszen. Erre annak nyomán derült fény, hogy Bojár Gábor vállalkozó és Raskó György agrárvállalkozó felvállalta a szponzoráció tényét. Utóbbi ráadásul kvázi követeléseket is támasztott az anyagi hozzájárulás fejében: a pénzelt nem mutathatja magát belvárosi liberalista értelmiségi pártnak. Ezt nevezem függetlenségnek!

Természetesen a pártot akár milliókkal is segítők anonimitását a Magyarországon uralkodó, 2010 óta mantraszerűen hangoztatott »félelem légkörével« magyarázó Fekete-Győr nemrég egy tévéinterjúban kikötötte, hiá­ba támaszt bárki feltételt, ők csak a sajátjaik döntéseit veszik figyelembe. Ne legyünk naivak, ez leginkább porhintés, mintsem cáfolat. Ráadásul ebben a miliőben érezte úgy az ötfős vezetőségből két tag, hogy ideje lépni, ami még kínosabbá teszi a Momentum vergődését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. augusztus 09. 18:27
Most, hogy Párizs rendezi az olimpiát a maradék három "elnökségi" mire vár még? Nem rendezték még a diákhitelüket ennyi idő alatt? Amúgy, jó, ha maradnak még. Még, még, még, ennyi nem elég!
Agnieszka
2017. augusztus 09. 12:37
Az új SZDSZ, a régiek nemcsak szellemi leszármazottai. Ez az első perctől világos volt. Valószínűleg úgysem kaptuk volna meg az olimpia rendezési jogát, de az, h. ez volt a belépőjük a honi politikai küzdő terére és sikerrel, szerintem phyrosszi győzelmükké vált.
catalina9
2017. augusztus 09. 11:24
ájtatos kútmérgezők, politikai árvák Iphonnal a zsebükben.... ritka silány banda...
catalina9
2017. augusztus 09. 11:22
„Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. »Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság, kellett valamit csinálni.« Sikerült, milliók álma foszlott szét, igazi ballibsi eredmény. Építeni nehezebb lenne, tudom. Hát HÁNYNOM kell tőletek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!