Tiszta lap következik?

2016. december 01. 11:09

Ha tényleg Gyárfás Tamás volt az úszótársadalmon belüli béke akadálya, akkor mostantól Tusupnak tisztelnie kell a magyar edzőkollégákat, együtt kell működnie velük, nem nézheti le őket, Hosszú Katinkának egy asztalhoz kell ülnie Hargitay András szövetségi kapitánnyal.

2016. december 01. 11:09
Bernau Péter
Népszava

„Ha Hosszú Katinkának és edző-férjének, Shane Tusupnak a sportág érdeke a legfontosabb amint azt a Gyárfás lemondását követelő közleményeikben mindig hangoztatták, akkor az úszónőnek mostantól erkölcsi kötelessége versenyzőtársaihoz hasonlóan térítésmentesen szerepet vállalni a vizes világbajnokságot népszerűsítő kampányban. Ez ugyanis alapvető érdeke a sportágnak, sőt, sokkal fontosabb, mint az a kérdés, hogy ki a MÚSZ elnöke. Magyar versenyzőként jobban kell integrálódnia a közegbe, az olimpiai bajnokoknak járó kiváltságok megtartása mellett több tisztelettel kell viszonyulnia a csapattársakhoz, mert ez is alapfeltétele az előttünk álló boldog, mosolygós időszaknak és a sportágon belüli nyugalomnak.

Ha tényleg Gyárfás Tamás volt az úszótársadalmon belüli béke akadálya, akkor mostantól Tusupnak tisztelnie kell a magyar edzőkollégákat, együtt kell működnie velük, nem nézheti le őket, Hosszú Katinkának egy asztalhoz kell ülnie Hargitay András szövetségi kapitánnyal, és egyeztetni vele a külön felkészüléséről, vagy legalább tájékoztatni a szakvezetőt arról, hogy mik az elképzelései. A békeidőszakban magától értetődő lenne olyan szakmai összejövetelek szervezése, melyeken Tusup átadja a tudását a magyar kollégáknak, elmondja, milyen módszerekkel kell készülni ahhoz, hogy valaki olyan sikeres legyen, mint Hosszú Katinka. A sportágnak az is érdeke, hogy minél több „Hosszú Katinka” készüljön a világversenyekre, folyamatosan érkezzenek újabb tehetségek a sportágba, akik szállítják az érmeket a szurkolók nagy örömére.

A Hosszú Katinka nevével fémjelzett és felépített Iron Lady brand – benne az önálló úszóklub megalapításával – briliáns. A profit termelése is magas szinten működik. Viszont legalább ennyire fontos az eredeti amerikai mintában – aminek átültetését a magyar viszonyok közé napi szinten tudjuk nyomon követni – a hitelesség. Ennek a próbája most következik. Kíváncsian várjuk az eredményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2016. december 01. 21:33
Kedves Barnau testvér ! Te vagy olyan csökkent munkaképességű vagy, hogy újságíró létedre nem tudod, hogy egy pénzt hozó REKLÁMFILMBEN nem vett részt Katinka, vagy egyszerűen csak egy aljas hazudozó vagy, aki húzza le magát... Na, melyik vagy?
szavard
2016. december 01. 17:41
Marhaság. Miért kellene Tusup-nak,vagy bármely edzőnek 30 évesen átadni a tudását ? Kérték? Van saját egyesülete, amelyik szülő hisz a tudásában - odaviszi a gyerekét. Harest én nagyon kedveltem mint versenyzőt, embert, de egy pozitiv véleménye nem volt Katinkáékról.
nanemar
2016. december 01. 14:22
Sztem olyan embereket akarnak, akiknek a férj odaszólhat, hogy mit hogyan és mi mennyi
bajai
2016. december 01. 12:49
Ez teljesen hülye. Elindult egy folyamat, választások lesznek. Például azt sem tudjuk, hogy Hargitaynak jut-e szerep. Egyébként is az úszóknak most a kanadai VB a kihívás. Hét pontban már megfogalmazták, hogy mit szeretnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!