Mi a baj Ferenc pápával?

2016. augusztus 02. 08:38

Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond.

2016. augusztus 02. 08:38
Rod Dreher
American Conservative

„Hol kezdjem? Mondjuk a Crux-magazinból vett részlettel. A párhuzam a családtagjaikat meggyilkoló, megkeresztelt olasz katolikusok és a muszlim terroristák között, akik keresztényeket és másokat (köztük muszlimokat, akiket eretneknek gondolnak) mészárolnak le Allah nevében, őrületes.

Tudod mit, Ferenc? Az egész iszlám világban a muszlim férfiak lopnak, verik a feleségüket, átvágják a szomszédot, stb, nem azért, mert az iszlám azt mondja, hogy ezt kellene tenniük, hanem mert emberi lények. Ugyanígy van ez minden keresztény országban és a földkerekség minden társadalmában. Ami most épp terítéken van, az az, hogy muszlimok papokat gyilkolnak az oltárnál, szexrabszolgává tesznek nem muszlim lányokat, templomokat robbantanak fel, és a barbár gonoszság minden módozatát bevetik nyíltan és szabadkozás nélkül a vallásuk nevében. Az anyósát megölő, megkeresztelt katolikus esetében vagy a hívő muszlim esetében, aki ugyanezt teszi, nincs szó vallási motivációról. Ez teljesen esetleges erőszakos tettük szempontjából. Viszont az Iszlám Állam és támogatói terrorizmusa nyíltan az iszlám nevében folyik, amelyet a vallás őáltaluk adott magyarázata alapoz meg. 

Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond. 

Másodszor: Ferenc elképzelése, hogy a gazdaság, nem pedig a vallás áll az iszlám terrorizmus mögött, egyszerűen materialista hatásvadászat, és azt gondolnánk, hogy a pápa bőven felette áll, mintsem hogy maga is ebbe a hibába essen. A világ tele van reménytelenül szegény emberekkel, akik nem gyilkolnak papokat. A világ úgyszintén tele van reménytelenül szegény muszlimokkal, akik nem gyilkolnak papokat, nem robbantanak fel éjszakai klubokat, nem kaszálnak el embereket teherautókkal, stb. Ténylegesen a szegénység egyáltalán nem fontos tényező abból a szempontból, hogy ki válik a szalafi iszlám radikalizált követőjévé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik