A „neoceauşiszta” ideológia feltámadása

2016. március 07. 14:30

Egy olyan áramlat feltámadásának és érvényesítésének vagyunk tanúi, melyet „neoceauşisztának”/„neoszekusnak” neveznék, és amelyik afelé tendál, hogy megvalósítsa Erdély etnikai megtisztítását, elrománosítását.

2016. március 07. 14:30
Hans Hedrich
Főtér.ro

„Aki azt várja el, hogy a magyarok ne merészeljék kifejezni elégedetlenségüket/felháborodásukat a nacionalista-magyarellenes mátrixszal szemben, amelybe számos közhatóság és a média egy része belekényszeríti őket, akkor az ugyanilyen jól azt is követelhetné, hogy Newton törvényét kizárólag az almákra alkalmazzák, a körtékre ne…

És most azoknak, akik őszintén azt hiszik, hogy Románia állítólag »modell« a »kisebbségek« ügyében. Közismert, hogy Romániában egyetlen területen SEM tartják be a törvényeket a betűjüknek és szellemüknek megfelelően, amikor a nem alkalmazásuk (jogtalan) előnyöket biztosíthat egyes kiváltságosoknak. (Csak a fentebb említettek cégeinek projektjeire és gazdasági tevékenységeire emlékeztetek.) Akkor, kérdezem, miért hiszik, hogy a törvényeket éppen a »kisebbségek« esetében alkalmaznák következetesen, sőt példás módon? Annál is inkább, ha figyelembe vesszük, hogy a román kollektív tudatot a ceauşiszta és »funarióta« korszakban totalitárius, agymosás jellegű hatással járó nacionalista-szektariánus kísérleteknek és identitárius mérnökösködéseknek vetették alá.

Sőt: Alapos okunk van azt hinni, hogy a »kisebbségek« és a történelmi régiók ügye az utolsó helyek valamelyikén szerepel a politikai-közigazgatási döntéshozók prioritásainak listáján. Éppenséggel egy olyan áramlat feltámadásának és érvényesítésének vagyunk tanúi, melyet »neoceauşisztának”/”neoszekusnak« neveznék, és amelyik, ismétlem, afelé tendál a törvények megsértésével, hogy megvalósítsa a nemzeti-kommunista korszak fő etnodemográfiai projektjét: a többetnikumú régiók, különösen Erdély etnikai megtisztítását, illetve asszimiláción és emigráción keresztül elrománosítását.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Márkus István
2016. március 08. 08:44
Sőt továbbgondolva a dolgot Románia addig nem érzi biztonságban magát míg magyar állam létezik e földön (zsidóval,liberálissal ,baloldalival együtt)
Ellensúly
2016. március 07. 19:03
A nemzetiszocialista szellemiségű Romániában mindenki teszi a dolgát: a politikusok a magyarellenes törvényekkel, a bíróságok az etnikai alapú ítéletekkel, az intézményvezetők az anyanyelvi oktatás ellehetetlenítésével, a települési elöljárók a magyar feliratok elleni harcukkal, a történészek a magyar múltat eltüntető történelemhamisítással, az egyházi elöljárók a magyar egyházak elleni háborújukkal, a hatóságok a magyar emberek és szervezetek vegzálásával, megfélemlítésével. Sajnos tehetik, senki nem emeli fel a szavát.
balbako_
2016. március 07. 15:59
Megszívlelendő gondolatok. És nem lehet más cél, mint Erdély autonómiája!
packó_
2016. március 07. 15:27
A cikk jó! Ha ők románosítani akarnak, mi ennek ellenállunk. Független Erdélyt! (Micsoda piszok szó ez az "elrománosítás", ilyen szó a világon máshol nincs, csak oláhországban).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!