A Jobbik a baloldal felelőssége is

2015. május 15. 14:07

A Jobbik jelentős megerősödése Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon lelkén szárad.

2015. május 15. 14:07
Kiss István Béla
Napi Gazdaság

A Jobbik felépítésében és felfuttatásában nagy szerepük volt, sőt van konkrét balliberális politikai erőknek, amelyek indirekt módon azért vettek részt már a létrehozásában is, hogy később két oldalról sikerüljön satuba fogni a Fideszt. Sikerült is. A Jobbik jelentős megerősödése Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon lelkén szárad. Ez a két miniszterelnök annyira botrányosan népszerűtlen és sikertelen volt, hogy az akkori Fidesz sokaknak már nem volt elég kemény ellenzéki erő elemi ellenérzéseik kinyilvánítására és képviseletére. Erre a következtetésre jutott rengeteg korábbi fideszes szavazó is, amikor világossá vált, hogy politikai következmények nélkül marad Gyurcsány őszödi beszéde, azaz Gyurcsányt az ellenzéki Fidesz minden erőfeszítése ellenére sem képes törvényes úton lemondatni. Tele van a Kossuth tér feldühödött tüntetők tízezreivel – ez volt a mindennapos élménye az utca emberének. Sokan, az újabb generációk egyenesen új rendszerváltást követeltek. A Kossuth tér és környéke szabályos népfelkeléshez hasonlított a maga sátraival és haza nem térő tüntetőivel, de az egész országban félpályás útlezárások, tüntetések és elkeseredett tiltakozások jelezték, hogy a Gyurcsány-kormány megrendítő csapást mért önmagára és a demokráciára.

Ezt a meggyőződést erősítette az októberi rendőrterror okozta bénultság és sokkhatás is. Akkor Gyurcsány rohamrendőrei véresre, nyomorékra vertek békésen álldogáló fideszes tüntetőket az Astoria előtt. Ami szintén következmények nélkül maradt. Ahogyan az maradt gyurcsányi kreatív könyvelés és az elképesztő méreteket öltött kormányzati korrupció is. A Jobbikot éppen a kormányzó baloldal erősítette fel olyan címkézett infúziókkal, mint a őszödi hazugságbeszéd, az azt követő tömeges jogtiprások, a pofátlan fehérgalléros bűnözés, illetve a lejáratódott miniszterelnök és a kormánytagok ordító kormányzásképtelensége és alkalmatlansága. A 2009-es európai parlamenti választáson aztán beérett a vetés: a Jobbik közel 15 százalékkal áttört, és ezzel berobbant a magyar és az európai közéletbe. A következményeket maga a társadalom kényszerítette ki, még ha a meggyűlölt miniszterelnök a helyén maradt is. A radikális párt ekkor még elsősorban az elmaradott északkelet-magyarországi, keményen baloldali válságövezetekben tarolt, a tapolcai sikerrel viszont behozta régiós hátrányát is a Fidesz rovására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2015. május 18. 15:05
Csak alátámasztottad prosztóka a feletted levő kommentemet.Stupidságodtól az orrodig se látsz. Most már kétség sem fér hozzá, hogy nagyon buta agy. Az ilyenek annyira lent vannak, hogy nem érik el az ingerküszöbömet.
katus
2015. május 17. 23:54
Down-kóros gyerekével együtt tettek utcára egy asszonyt Ózdon, hazudta a TV2 - a Mancs és a TASZ is beszállt az ajvékba Forrás: https://kuruc.info/r/2/143381/ https://www.youtube.com/watch?v=UvLcPMRylNI Az egyik országos kereskedelmi csatorna szombat esti híradójában láthatták azt a riportot, amely az ózdi Velence telepen történt kilakoltatás történetét dolgozta fel. Ebben hangzott el, hogy utcára került egy Down-szindrómás gyermekét egyedül nevelő anya. Ma utána jártunk az ügynek kameráinkkal.
Toledo
2015. május 16. 05:25
Nem győzök röhögni azon,mikor bedobják ezt a témát hogy "kinek a felelőssége"már eleve azt sugallva, hogy ez milyen nagy baj! Ez nem baj hanem nagyonis pozitív fejlemény, mert azt jelzi, hogy vannak még normálisan gondolkodni képes magyarok akiken nem fogott a közel hetven éves agymosás, és nem hajlandók tudomásul venni az egyre súlyosbodó társadalmi problémák elbagatellizását,félremagyarázását,szőnyeg alá söprését, a hazudozást, képmutatást.A társadalom, a nemzet feltámadó immunitása,igazság érzete hozta létre a Jobbikot!
lucabrasi
2015. május 15. 19:22
Na puff,evidencia,hogy a toleráns baloldalnak mindig is úgy kellett egy jó kis bakancsos masírozás,mint egy falat kenyér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!