Az út Veszprémig

2015. február 26. 11:49

Ezen a ponton kapcsolódik az ideológia a világnézettel. Világnézeti alapon azért nem lehet döntéseket hozni és kormányozni sem, mert a végén valaki mindig kirekesztődik.

2015. február 26. 11:49
Berszán György
Magyar Nemzet

Ezen a ponton kapcsolódik az ideológia a világnézettel. Világnézeti alapon azért nem lehet döntéseket hozni és kormányozni sem, mert a végén valaki mindig kirekesztődik. Mindig az, akinek ellentétes a világnézete és a meggyőződése. Rosszabb esetben akár a többség. Az SZDSZ éppen azért semmisült meg és tűnt el nyom nélkül a magyar közéletből, mert erőszakosan világnézeti alapon állt és kormányzott. A párt oda jutott, hogy végül szkinhedekkel, Árpád-sávos rasszistákkal, nacionalista kirekesztőkkel tette egyenlővé és sértette vérig a társadalom döntő többségét. (Nekik Magyarország egyszerűen ennyiből állt.) Nagyon rossz lenne, ha most akadna követője a kormányoldalon. Az, hogy márciustól nem lehet vasárnap vásárolni menni, sajnos hasonló szemléletmódra utal. A többség kirekesztésére. A kormánypártok világnézeti alapon eldöntötték, hogy tilos a hét végi bevásárlás. Hadd tolongjon és bosszankodjon az ember szombatonként a pénztárak előtt, előtte már úgyis leperkálta a jellemzően városszéli bevásárlóközpontokhoz vezető út díját. Igaz, a 200 négyzetméter alatti alapterületű boltok kinyithatnak. De csak akkor, ha azokban a tulajdonos vagy családtagjai állnak a pult mögött. Elég furcsán családbarát egy kormányzat akkor, amikor a tulajdonos felesége, aki történetesen családanya is egyúttal, vasárnaponként dolgozni kényszerül.

Sejthető, hogy komoly ellenállást fog kiváltani a dugódíj is. Ehhez viszont Tarlós Istvánnak nincs köze. Örökli. Demszky Gábortól. Demszky kötött ugyanis olyan szerződést a 4-es metró finanszírozására Brüsszellel, hogy ahhoz kapcsolódóan be kell vezetni a dugódíjat Budapesten. Ennek nagyságrendje még ismeretlen, de az biztos, hogy szintén a jelenlegi kormányra ég majd rá a szégyen, és tehet ellenzéki szavazóvá újabb tízezreket. Ezt valószínűsíti a kialakult politikai protesthangulat, ami Veszprémben gond nélkül szüntette meg a kormánypártok kétharmados többségét múlt vasárnap. Tetézi a bajt, hogy egy tucat bevezetett (vagy nagy nehezen visszavont) új adó és sarc után gyakorlatilag lehetetlen lesz leválasztani a dugódíjat a kormányról. De van itt még valami. A kormánypolitikusok vagyongyarapodásai valósággal uralják a bulvársajtót, az ellenzéki híradókat. A cáfolat és a magyarázat – ha egyáltalán van – mindig a felröppent gyanú, a bő lére eresztett helyszíni riport után következik. Talán mondani sem kell, hogy az anyagi helyzetével többnyire elégedetlen médiafogyasztó agyában végül mi marad meg, és kiről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. február 27. 02:36
A cikkíró ugyanabba a hibába esik, ami elviszi az egész sajtót egy nagyon kilátástalan helyzetbe. Népszerű szeretne lenni, s elkezd úgy beszélni, amitől a Szily is hátborzongatást tud már okozni. Mert nem lehet tudni, hogy valójában mi is a véleménye, mit nem mer kimondani, illetve mi lenne ehelyett jó....vagyis tudjuk, mi lenne a jó. Mondjon le a kormány. Az vezetett erre a csúszós útra, hogy a médiaszaktársak csak egymástól tájékozódtak s egyenes következmény lesz, hogy csak egymásnak írnak már. Én nemtom megítélni, mekkora szerepe lehet ebben egy médiagurunak, de hogy tetemes rész, az biztos. Namármost akkor ki a szervilis jobban? A fidesz szavazó, vagy a médiamunkás? Tisztára néprádió-diktatúra lett. Csak éppen a kormányellenes hangulatkeltésben.
kérdés
2015. február 27. 02:26
Kis sunyi cikk. Hogyan lehet az szdsz-es náci rágalmakkal való kirekesztést egy lapon emlegetni a vasárnapi vásárlási tilalommal? Mintha egy súlycsoport volna. Meg sem említeni, hogy bizony a nagyon jóléti mintaországainkban is úgy van. Csak ott még a kisüzletek sincsenek nyitva. Ráadásul a többség igényeként megnevezni a vasárnapi vásárlást. A kisüzletek éppen azért maradnak nyitva, hogy a szükséges cikkeket megvehesse a lustábbja.
carramba
2015. február 26. 17:00
Szegény kormánypárti politikusok. A csúnya bulvársajtó igaztalanul hurcolja meg őket, amikor a luxus életmódjukról ír. Hát, van ilyen. A tisztelt cikkszerző akkor biztos nem hullatott könnyeket, amikor a Fidesz által fizetett Magyar Vizsla Gyurcsány öltönyével meg Kóka karórájával hergelte a népet. Egyszer mindent visszakaptok. Más: Isten a tanúm rá, hogy szívemből gyűlölöm Orbánt és a Fideszt, így Tarlóst is, de a dugódíjat speciel nagyon várom, mert remélhetőleg egészségesebb lesz tőle Budapesten a levegő, és becsszó, ezért nem fogok egy rossz szót sem szólni rájuk.
balbako_
2015. február 26. 15:08
Éppen az a gond, hogy nem lépnek fel határozottan a rágalmakkal szemben. A perek csak évek múltán hozzák meg gyümölcsüket, de meg kell tenni. A lumpen proli effektus az ellenzék egyetlen még hatásos ellenszere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!