Arccal lefelé

2015. február 25. 13:33

A kommunista diktatúra negyven évében nem a meggyilkoltak, és bebörtönzöttek sorsa a leghátborzongatóbb – hanem azoké, akik megúszták. És megtanultak egy életre kussolni.

2015. február 25. 13:33
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

Ezt a mázsás csendet megörökölték a gyermekek és az unokák is. Megörököltük. Ez a hallgatás a mi morális kelengyés ládánk.

A bolsevizmusnak Magyarországon tízmillió áldozata van. Nem volt - van. És a szerencsétlen Kovács Béla sorsa, akinek elhurcolása apropóján ma a többi áldozatról is megemlékezünk. ebben is szimbolikus. A meghurcolt, embertelen szenvedéseken átment ember '56 áprilisában szabadult. Októberben pár napig még miniszter is volt Nagy Imre kormányában. A szabadságharc vérbe fojtása után azonban képtelen volt újra vállalni a börtönt. A megtört, súlyosan beteg embernek a hatalom sátáni alkut ajánlott: mentesül a megtorlás alól, ha vállalja, hogy az egypárti parlamentben képviselő lesz, ezzel is legitimálva az »új kiegyezést«, demonstrálva a diktatúra megbocsátó nagyvonalúságát. Kovács Béla, a kommunizmus áldozata, 1959. júniusában a kommunista Országgyűlés tagjaként halt meg.

A történelemnek ebben az iszonyú, cinikus grimaszában benne van minden, amit az 1989 előtti negyven évről tudni kell. Meg az azt követő huszonötről is. A lelkünk ma is ott fekszik a 301-es parcellában, hátra kötözött kézzel, arccal lefelé. A kommunizmusnak akkor lesz vége, ha legalább megfordulunk. Utána talán majd a gödörből is ki tudunk mászni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. február 26. 06:47
Az ÁVH-nál kiadták az Arccal a föld közép pontja felé jelszót.
ottapont
2015. február 25. 18:30
'A lelkünk ma is ott fekszik a 301-es parcellában, hátra kötözött kézzel, arccal lefelé. A kommunizmusnak akkor lesz vége, ha legalább megfordulunk.' A magyarság még nem talált vissza önmagához. Kérdés, hogy lesz-e valaha annyi lelki, szellemi, politikai ereje, hogy visszataláljon, no meg elegendő idő erre.
tevevanegypupu
2015. február 25. 16:48
Hát nem is tudom..szerintem azért azoknak nehezebb volt akiket meggyilkoltak, megkínoztak és börtönbe zártak, megfosztották egzisztenciájától..És nem kell kussolni már elég régóta..csak annak aki akar..És akit meg tud félemlíteni a ma is köztünk élő ávh..és leszármazottaik.
Akitlosz
2015. február 25. 16:24
Nem (csak) dumálni kell egy évben egyszer, hanem cselekedni (kellett volna).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!