Kövér László igazsága

2014. július 11. 07:44

Kövér igazat beszél: a Fidesz-KDNP pártszövetség ellenfél nélkül maradt a maga kétharmadával.

2014. július 11. 07:44
Friss Róbert
Népszava

Kövér megteheti, hogy azon »a fenyegető és mítikus« pártegységen mulat, amelynek megbomlasztását két bekezdéssel lejjebb már a balliberális média egyetlen reménysugarának nevez, pedig tudja, hogy a reklámadó ellen fellépő kormánypárti orgánumokat egyáltalán nem riasztja a mítikus egység. Ettől a halvány csúsztatástól eltekintve Kövér igazat beszél: a Fidesz-KDNP pártszövetség ellenfél nélkül maradt a maga kétharmadával, s így »a különböző, egymással rivalizáló gazdasági és egyéb, egzisztenciális érdekek is a Fideszen keresztül próbálnak érvényesülni.« Akkor is, ha »ennek semmi köze nincs a párton belüli személyi ellentétekhez, alapvető politikai különbségekhez, amelyek - Fodor Gáborék 1993-as kilépése után - soha nem léteztek, és most sincsenek«. (...)

A hatvanas évek végétől szemben állt a volt kommunista állampárt reform- és dogmatikus szárnya. Politikai különbség köztük sem volt: a maga módján mindkettő szocializmust akart építeni. Bukás lett a vége, mint ahogyan így jár minden hatalom, amely váltópárti ellenzék, valódi kontroll nélkül marad. Magamagát zabálja fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. július 11. 10:31
2012-ben összesen 133 folyóiratban jelent meg állami hirdetés, ennek 23 százaléka került egy laphoz, a Heti Válaszhoz (mindenki más kevesebbet kapott 10 százaléknál). A hivatalos adatok szerint a lap példányszáma 16 ezer körül mozgott: ekkora olvasóközönséget értek el az állami hirdetések. És mennyi a jócskán lemaradva második helyre szorult Nők Lapja példányszáma? 220 ezer. A Kiskegyedé? 196 ezer. A HVG-é 52 ezer. Az állam tehát százmilliókat szórt el egy tízezres nagyságrendű olvasótábor elérésére, s csak ennek töredékét fordított a százezrekére! Már erről eszébe jut az embernek a hűtlen kezelés fogalma, hát még mikor arra gondol, hogy ki fizeti (Simicskának) a Mahir Cityposter hirdetőoszlopait hetente beborító Heti Válasz címlapreklámokat?
Peter8811
2014. július 11. 09:40
És Friss István igazsága hol marad?
kispufi
2014. július 11. 09:21
ha a hatvanas évek végét vizionálod és az önfelfalást, rossz hírem van: az húsz évbe tartott. addigra ti alighanem elisszátok, füstölitek, koffeinozzátok, aranylövitek, gutaütitek, infarktusoljátok, gyomorfekélyezitek a maradék életfunkcióitokat is; ha nm, akkor is kiégett(ennél is kiégetebb), hiteltelen (ld. az előző zárójelet) vén trógerek lesztek. arról nem beszélve, hogy a hatvanas évek végével ellentétben most itt áll pőrén, csupaszon, magában az alternatíva, hogy ha ezek nem, akkor amazok; és akkor a bizonytalan, labilis egyszeri állampolgár felvisít és visszahúz, ahonnan jött.
1istvan
2014. július 11. 08:51
ötödszörre olvasom el. nem értem. érti valaki? "„Kövér megteheti, hogy azon »a fenyegető és mítikus« pártegységen mulat, amelynek megbomlasztását két bekezdéssel lejjebb már a balliberális média egyetlen reménysugarának nevez, pedig tudja, hogy a reklámadó ellen fellépő kormánypárti orgánumokat egyáltalán nem riasztja a mítikus egység."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!