Merkel barátja üti a Fideszt

2014. június 18. 14:31

A kormány a lehető legrosszabb ellenséget szerezte magának a médiaadóval: hatalmas, gazdag és befolyásos.

2014. június 18. 14:31
skrisztián
Média 2.0

Az ellenség, akit az ellenségeidnek se kívánnál

A csatorna a német RTL Csoporthoz tartozik, mely több európai ország (például Spanyolország, Németország, Franciaország, Hollandia, Horvátország) mellett Indiában is működtet tévécsatornákat. A csoport egy német médiaóriás, a Bertelsmann tulajdonában van, melynek érdekeltségei a könyv- és lemezkiadástól kezdve televíziós produkciókon át rádió- és tévécsatornák üzemeltetéséig terjednek. A második világháborút követően vette át a cég irányítását Reinhard Mohn, és az ő kezei között nőtt hatalmassá: a mammutvállalat ötven országban van jelen, több mint százezer embert foglalkoztat, bevételei pedig elérik a komplett magyar GDP tizedét. 2009-es halálát követően is gyakorlatilag a Mohn család magántulajdonában áll a konglomerátum, egy része közvetlenül, nagyobb része pedig a Reinhardt Mohn saját nevével fémjelzett, valamint a szintén általa alapított Bertelsmann alapítványokon keresztül. A család kitűnő viszonyt ápol Angela Merkellel: Liz Mohn, Reinhard megözvegyült felesége nyíltan támogatta Merkel indulását a kancellári tisztségért, és később is több, a Bertelsmannhoz köthető eseményen jelent meg a családdal együtt fotózkodva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2016. április 30. 13:34
Nemzeti magyar kormány... Mindjárt elsírom magam a meghatottságtól.
dönci5
2016. április 30. 13:34
Mocskos söpredék, ócska szemét rablóbanda. Amúgy vallási fanatikusokkal nem vitatkozom.
MOPO3OB
2014. június 22. 18:22
Pont ez a szöveget nyomja a kápitálizmusról a melegítős drogdíler is amikor kihallgatják az őrsön.
Senye Péter
2014. június 19. 15:52
O.V. szeret fejjel menni a falnak. De vannak falak és vannak fejek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!