Távolodó kormányváltás

2014. március 13. 13:16

A baloldal gyenge teljesítményt nyújtott ellenzéki négy éve alatt, erőtlensége végig kitartott. Máig sem kapott számottevő kormányváltó erőre.

2014. március 13. 13:16
Berszán György
MNO

„Az ellenzéknek már a ciklus kezdetén romokban hevert a politikai hitelessége: nyolcéves kormányzásukat kétharmaddal ütötte el az ellenzéki jobboldal négy évvel ezelőtt, és ennek megrendítő élménye intenzíven végigkísérte és kísértette az MSZP-t ebben a választási ciklusban. Az persze a baloldalon gyorsan feledésbe merült, hogy az azóta számtalanszor elátkozott kétharmados országgyűlési többséget a választópolgárok összessége állította ki négyéves időtartamra, legitim és törvényes úton. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert magukat mértékadónak tartó politikai és sajtókörökben mindmáig gúnnyal és megvetéssel szólnak róla. Rendre olyan hangulati beállítással, mintha a csakugyan szokatlanul nagy arányú demokratikus felhatalmazás az első percétől kezdődően érvénytelen és antidemokratikus kormányzati modellt eredményezett volna. Amennyiben az MSZP-ben kellőképpen odafigyeltek, a józanabb politikusok talán felismerték volna, a rendkívüli és kijózanító erejű bizonyítvány elsősorban önmagukról szólt, arról, hogy a választók igazából mit gondolnak róluk.

Választás előtt vagyunk. A baloldalnak nem tanácsos olyan politikát követnie, amelyik a választók korábbi döntését ostorozza úton-útfélen, olyannyira, hogy a magyarországi politikai berendezkedést a fehérorosz diktátor, Lukasenko rendszeréhez hasonlítgatja. A mára összeállt csapat személy szerint ugyanazokból a politikusokból áll, akik négy éve kétharmados többséghez segítették a Fideszt. Talán mondani sem kell, hogy mi az oka annak, hogy a baloldal mára el-, illetve visszajutott pontosan ugyanoda, ahol négy évvel ezelőtt tartott. Az az oka, hogy a csapból is Gyurcsány Ferenc folyik – megint. Bár természetesen semmi sem lefutott, de annyi biztosan leszögezhető, hogy a biztos vereség receptjét újfent politikai stratégiának eladni reális esetben semmi jóra nem vezethet. Szürreális esetben talán. Ennyire viszont ne nézzük le, ne sértsük meg a választópolgárokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. március 13. 17:26
Oly távol messze van a kormányváltás Csak szetenéd, ha egyszer látnád Az égbolt felhő vén Hold szellő Mind róla mond mesét csupán
BőröndÖdön
2014. március 13. 16:35
Kétségtelen,borzasztó,hogy van esélye a maffia-kormánynak a folytatásra...
rézangyal
2014. március 13. 15:14
Megint 2002-es hangulat van, ami kicsit aggasztó. A fidesz ismét fölényesen nyerő helyzetben érzi magát és gyakorlatilag leállította a kampányolást, "nehogy elszúrjunk valamit". Nem jó tanács, egész pályás támadással kellene dolgozni az utolsó percig. Úgy látszik, Finkelstein meg Birnbaum már valami pálmafás strandon üdül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!