Vircsaft a Marx-szoborral

2014. január 22. 10:30

Miért éppen egy fajgyűlölő Marxot kellett a kommunikációs vegykonyhán előállítani?

2014. január 22. 10:30
Lánczos Vera
Galamus

Miért éppen egy fajgyűlölő Marxot kellett a kommunikációs vegykonyhán előállítani? Egyrészt azért, mert a mai jobboldallal szemben az egyik legfőbb vád, hogy összekacsint a szélsőjobbal, hogy nem határolódik el konzekvensen az ilyen nézetektől. Mi sem kézenfekvőbb az »osztályharcos« gondolatokat gyűlölő félfeudális, klerikális világot visszahozó kurzusemberek számára, mint hogy ezzel a váddal illessék azt a személyt, akinek életművélt vulgarizált formában amúgy már sikerült lejáratniuk a bolsevik típusú rendszereknek, amelyekkel viszont a mai hatalom szeretné egy kalap alá vonni a mai ellenzékét. Azt remélik, a tájékozatlan nyilvánosságban ezzel sikerül relativizálni az ellenük viszont jogosan felhozott vádat, egyszersmind a képtelen Marx-váddal szemben kialakuló tiltakozás révén védekező pozícióba szoríthatják mindazokat, akik a történelem átírása ellen felemelik szavukat. Marx miatt tiltakozni eleve kínos, vélik, és meg is lovagolják. Másrészt egy másfajta vulgarizálást alkalmaznak, egy nagyon is bolsevista logika jegyében. Ezért gondolják természetesnek, hogy dönthetnek ideológiai meggyőződésről vagy ízlésbeli kérdésekben is, hogy hatalmi nyomást gyakorolva előírhatják, kiről nevezhetők el a közterületek, és az egyetemi autonómiát sem tisztelve beleszólhatnak, milyen szobor álljon az intézmény területén.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2014. január 22. 12:49
Szép magától Veronka, hogy megvédi az ideológiájuk atyját. Soha, semmit nem változnak. "Miért éppen egy fajgyűlölő Marxot kellett a kommunikációs vegykonyhán előállítani" Nem egy, hanem a fajgyűlölő Marxot, és nem kellett előállítani, adva volt. "mai jobboldallal szemben az egyik legfőbb vád, hogy összekacsint a szélsőjobbal" Ezt a vádak Veronka maguk találták ki, és szajkózzák évek óta. "hogy nem határolódik el konzekvensen az ilyen nézetektől" Ez értelemszerűen az előbbi vád folyománya, szintén a maguk tempója. "Azt remélik, a tájékozatlan nyilvánosságban" Ezt épp maguk remélik Veronka, szóval ismét lebukott maga is. Soha nem képesek elszakadni a régi tempóiktól. "ezzel sikerül relativizálni" A relativizálásban maguk is nagymenők. "Ezért gondolják természetesnek, hogy dönthetnek ideológiai meggyőződésről vagy ízlésbeli kérdésekben" Mert mint tudjuk, abban csak és kizárólag maguk fújhatják a passzátot, amit persze manapság csupán nagyon erős műszerrel lehet mérni, amely kimutat egészen apró elváltozást is. További kellemes nyűglődést kívánok.
heep
2014. január 22. 12:09
"Miért éppen egy fajgyűlölő Marxot kellett a kommunikációs vegykonyhán előállítani? " Ezt talán a Marx szüleitől kellene megkérdezni. Ők állították elő a "vegykonyhájukban". Inkább kártyáztak volna aznap este, mindenki jobban járt volna.
S0ma
2014. január 22. 11:39
Vera néni! A kommunista, mint "emberfajta" , csak gyűlölni tud. Ez tartja életben, mert egyébként ingyenélőnek minősítenék.
elfelejtette
2014. január 22. 11:30
Aztaq. Még pár év, és Sztálin bűnei is relatívvá válnak. Hogy tulajdonképp csak jót akart, csak véletlenül megszaladt a lúdtoll. Meg azok az átkozott körülmények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!