Támogatjuk Tarlós nyílt levelét!

2013. november 12. 13:39

A forgalomban elenyésző számban és idényjelleggel résztvevő hangos kerékpáros kisebbség irracionális követelései már eddig is kimutatható balesetbiztonsági és környezeti problémákat okoztak.

2013. november 12. 13:39
Emberibb Parkolásért Mozgalom
empamo.hu

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom támogatja a nyílt levelében leírt BKK kritikákat. Mozgalmunk évek óta érvel a racionális forgalomszervezés mellett. Mikor a választásokon Önre voksoltunk, hasonlóan kemény lépéseket vártunk, mint most a BKK esetében, amelyek véget vethetnek a forgalmat feleslegesen lassító, labirintusokba terelő, és a környezetet is szennyező forgalomszervezési anomáliáknak. Az átgondolatlan, értelmetlenül autóellenes változtatások környezeti kihatásai Budapest polgárainak az egészségét veszélyeztetik.

Városunk nem kísérleti terep, nem kiscsoportos lobby érdekek érvényesülésének a helyszíne, hanem mindannyiunk lakóhelye, és Magyarország fővárosa! A forgalomban elenyésző számban és idényjelleggel résztvevő hangos kerékpáros kisebbség irracionális követelései már eddig is kimutatható balesetbiztonsági és környezeti problémákat okoztak, és már nem csak a jelen, de a jövő tiszta járműveinek a közlekedési terét is veszélyeztetik. Egy jövőbe mutató közlekedési rendszerben, nem lehet csak a kerékpárra alapozni. A kierőltetett prioritásokat a saját helyükön kell kezelni, vagy olyan káosz lesz, ami ellen most Ön is felemelte a szavát. A budapestiek jogosan ítélik el azt a morális csődtömeget is, amit parkolási rendszernek neveznek. Ezért az önkormányzatok szövetségét is egy Budapest ellenes szervezetként értékeljük, amely anyagi megfontolásokból nehezíti meg városunk egységes fejlődését. Minden, a város és az itt élők érdekeit globálisan néző álláspontot maximálisan támogatunk a jövőben is!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pirosz-szka
2014. június 30. 23:59
A szívem szakad meg, amikor a nap bármely szakában sok pár millát érő autókkal van teli a város, ...természetesen egyedül a sofőr által foglaltan.... Drága a benzin, nagy a dugó, órákig araszolgatnak, de fura módon mégis inkább autóznak, ahelyett, hogy metróznának pl.
kuwiq
2014. június 30. 23:58
A kerékpárosokat nem kéne ekézni, mindenki tudja, hogy milyen az elvakultabbja. A lényeg, hogy ez a fajta közlekedésszervezés komoly környezeti terheléssel jár, a rengeteg álló helyzetben, a piros lámpáknál pöfögő autó és az úton lévő, négy öt kört megtenni kénytelen, parkolóhelyet kereső autók szükségtelenül szennyezik a környezetet! Jobb szervezéssel és átgondolt parkolókialakítással ez lényegesen csökkenthető lenne, úgy 40%-kal! A város zajterhelése is kisebb lenne!!!
tommybravo
2014. június 30. 23:58
Bár Tarlós kirohanásában egy betű sincs a biciklistákról, annál több a 4-6-os vonaláról, de a monomániás hülyéket ez egy cseppet sem zavarja.
nyugalmazott tanár
2014. január 25. 14:21
A megoldás egyfelől a kerékpárok kitiltása a főutakról, másrészt a dugódíj mielőbbi bevezetése lenne. Ameddig megéri gépkocsival tömegesen behajtani a városba, addig nem fog változni a helyzet, és nem leshet rentábilis a tömegközlekedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!