A kongresszusmánia ítélte halálra az LMP-t

2013. január 27. 15:23

Vélhetően a világon sehol nincs még egy annyira nehézkesen működő formáció, mint az LMP, akiknél gyakorlatilag nincs olyan kérdés, amiben a párt vezetősége dönthetne.

2013. január 27. 15:23
SZKR
Hamu és Feltámadás

„Végül csak elérte az előre megjósolható vég Magyarország egyetlen kongresszusmániás pártját. Vélhetően a világon sehol nincs még egy annyira nehézkesen működő formáció, mint az LMP, akiknél gyakorlatilag nincs olyan kérdés, amiben a párt vezetősége dönthetne. Emiatt nyilván előre borítékolható volt, hogy végül darabokra esik az egész, hiszen az anarchia bázisdemokrácia ugye bármilyen szépnek és igazságosnak tűnik is, valójában rettenetesen destruktív.(...)

Nem mintha probléma lenne, hogy abszolút nyitottak a tagság felé. Sőt, ez tök jó. Csak az van, hogy az ilyen hülyéskedések miatt tart most ott egy olyan párt, aminek lehetett volna súlya az elmúlt huszonegynéhány év lezárásánál, hogy az emberek többsége (már akik egyáltalán hallottak róluk) csak röhögve legyint, mikor felvetődik a Belvárosi Párt neve. Ha lett volna egy normális döntéshozó réteg, akkor talán nem jutottak volna el odáig, hogy egy olyan kérdés juttassa őket a pusztulás szélére, miszerint rendszerkritikusként csatlakozzanak-e a rendszer hibáiért maximálisan felelős Bajnaihoz.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Member
2013. január 28. 05:54
Kiválik 8%, tudomásom szerint a szakadás, darabokra hullás 30-70 arány körül definiálható. Szóval nem tudom, a kedves posztoló mi a fenéről beszél.
Akitlosz
2013. január 27. 22:11
De amúgy a cikkírónak nincsen igaza. Ha egy pártban az elnök dönt egy személyben, akkor ott az elnöki pozícióért folyik a küzdelem. S ha az egyik jelölt aulmarad a választáson, akkor hajlamos ugyanígy kilépni és új pártot alapítani. Azaz az akármilyen másmilyen döntéshozatali módszer sem véd meg egy közösséget, egy pártot sem a szakadár kisebbségiektől.
Fakutya tizedes
2013. január 27. 22:09
Akkor a szcientológusoknak már két képviseletük is lesz a parlamentben??
Akitlosz
2013. január 27. 22:06
Az a probléma a dmeorkaitkus közösségi döntésekkel, hogy hiába dönt a többség, ha a kisebbség nem hajlandó elfogadni a döntést. S inkább szétveri a közösséget, új kisebb közösséget alakít. Ha a közösségek nem képesek egyben tartani magukat a nézeteltéréseik ellenére is, akkor a demokrácia működésképtelen döntéshozatali módszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!