A tied mekkora?

2012. október 10. 13:20

Lehet-e egy állás/pályázat/megbízás, vagy bármi egyéb feltétele egy olyan mérőszám, amiről nem tudni, mit is jelent?

2012. október 10. 13:20

„A Klout a közösségi befolyásodat (social inflluence) hivatott mérni. Ehhez megnézi, mennyi embert érsz el a közösségi hálózatokon, mennyien »beszélnek« rólad, hivatkoznak rád. Elvileg tiszta ügy. Gyakorlatilag nem az. Nem lehet tudni ugyanis, hogy milyen algoritmus alapján számítja ki a Klout a maga »bűvös számát«. Az eredmény érdekes: egy közepes szellemi színvonalon, de nagy intenzitással fecsegő blogger képes megelőzni a legismertebb szakértőket, politikusokat. Az igazi kérdés az, hogy a Klout algoritmusa tökéletlen, vagy - ahogy egyre többen állítják - egyesek manuálisan is belepiszkálnak az »objektív« listába.

Mindezek után felmerül, hogy lehet-e egy állás/pályázat/megbízás, vagy bármi egyéb feltétele egy olyan mérőszám, amiről nem tudni, mit is jelent? (A hirdetést védők azért arra az apróságra is felhívják a figyelmet, hogy a Salesforces.com nem egy könyvelői, hanem egy közösségi menedzser állásra keresett embert.)

A Klout módszerei, értékei erősen vitatottak, kétség kívül ez a szolgáltatás a legismertebb, a legerősebb a piacon. Ez azonban nem jelenti, hogy ne létezne más. A ReadWriteWeb kitűnő összeállítása egyenesen 17 alternatív szolgáltatást sorol fel. A cikk azt is kiemeli, hogy nem létezik olyan szolgáltatás, ami egyszerre mindent képes lenne mérni. A felhasználónak először el kell döntenie, mit akar tudni, majd ehhez kell a megfelelő szolgáltatást megkeresni. (A cikk értékes szempontokat ad a kereséshez.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2012. október 12. 00:10
Feri sirva fakadnál. Vicc: A cirkuszban a cirkuszigazgató kihirdeti, hogy aki megtudja nevettetni a lovát az kap 22.000 Ft-ot. Jelentkezik egy néző, súg valamit a ló fülébe a ló elkezd kegyetlenül röhögni. Kifizeti az igazgató a 22.000 Ft-ot, majd megint kihirdeti, hogy aki megtudja rígatni a lovát az kap 22.000 Ft-ot. Ugyan az a néző jelentkezik, kiviszi a lovat a föggöny mögé, visszahozza a ló krokodil könnyeket ejt. Megkérdezi az igazgató, -Árulja már el, hogy csinálta a nevettetést? -A fülébe súgtam, hogy nekem nagyobb van mint neki. -És,mit csinált a föggöny mögött, hogy sírva fakadt? -Megmutattam neki.
Fakutya tizedes
2012. október 11. 14:35
Segíccség, kirábolták!! Oszt mekkora a károd? Ne a fászommál foglalkozz, nem hállod, hogy kirábolták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!