A kilőhetetlen bulvárkacsa

2012. április 01. 14:00

Schmittnek persze mennie kell, és fog is, de nagyon nem mindegy: pontosan miért is?

2012. április 01. 14:00
Seres László
Seres László
hvg.hu

„A züllött párttaktikai szempont nem a köz szempontja. A köznek pedig része az a közpénzen államosított oktatásban részesülő fiatalság is, amelyik most egyetemre, főiskolára jár, vagy ezt tervezi, diplomázni, PhD-zni szeretne, minden etatizmus és hoffmannrózsizmus ellenére versenyképes tudást szeretne, hogy aztán tudásával önmagát (és így, áttételesen, a dolgozó népet) gazdagítsa. Ha meg nem a magyart, akkor diploma után az EU valamely más dolgozó népét.

Ezt a szempontot azonban csak a Hallgatói meg az Oktatói Hálózat fogalmazza meg, amikor elmondják, hogy a vizsgálóbizottság döntése leértékeli az egyetemet, a hallgatókat, a tudományos tevékenységet. Ez ennek az ügynek a leglényege, és ennek fényében nem Schmitt Pál a tarthatatlan, országimázs szempontból is, hanem a korrupt rothadást elfogadó közélet, a versenyképtelen felsőoktatás és az azt előkészítő, középszerbe brutalizáló állami közoktatási rendszer, amely évtizedek óta változatlan ideológiával és módszertannal, halált megvető gyávasággal tör be generációkat a stupiditásba, az üres tekintélytiszteletbe, konformizmusba.

Ha lopással, fénymásolással vagy vásárlással kisdoktori, ill. bármilyen más titulus megszerezhető ebben az országban, az nem egyszerűen az egyetemet meg a tudományos munkát értékeli le, hanem magát a tudást, a műveltséget, a józan észt, a morált, a racionális gondolkodás és döntés minden elemét kiiktatja a rendszerből. Érdemes lenne megnézni, hány éve folyik és mennyire kiterjedt iparág a magyar felsőoktatásban a copy-paste alapú tudományos fokozatszerzés. Most arról már nem is beszélve, ki is valójában a legnagyobb politikai tehertétele ennek az országnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. április 02. 00:59
Mondja álszent módon most, amikor az MSZP alatt bevezetett bolognai rendszer nem keveset tett a diplomák devalvációjáért :) HVG, HVG, nagyon rázzátok ti azt a fát...
dávid
2012. április 01. 23:01
"középszerbe brutalizáló állami közoktatási rendszer, amely évtizedek óta változatlan ideológiával és módszertannal" WTF?! Inkább bő másfél évtizede, de kis sunnyogó magyarbálintista.
várúr
2012. április 01. 21:36
MIndenki m a g y a r össznépi plagiról ír (kivéve persze a totál értéktelen marxista-leninista doktorikat), holott alig pár hónapja kényszerült lemondani a tüchtig német zu Guttenberg miniszter, pár éve egy amerikai nő az olimpiai bizottsági tagságáról, stb. A másolás, a könnyebb út választása, a diploma- és cimvásárlás emberi gyarlóság, nem magyar sajátosság.
tanárnő
2012. április 01. 18:27
Vajon Dajcs Tomi diplomája abszolút rendben van? Érdekes, hogy miniszterként sikeresen vizsgázgatott.Mint diplomás tényleg hasznunkra van! Kiválóan tud káromkodni, másokat becsmérelni! Nem csak az MSZP-nél adták,adják puszira a diplomát, hanem a testvérpártnál, a FIDESZnél is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!