Lábjegyzetek Doktor Plágium erkölcsi nekrológjához

2012. április 03. 12:00

A hagyaték része lehet, hogy harc indul a diplomamaffia után doktorbűnözés ellen. Egyrészt revánsként, hogy vizsgálják meg a komonisták tudományos munkáit is.

2012. április 03. 12:00
Papp László Tamás
Hírszerző

„Az utódlást latolgatni a megjelent elemzésen túl korai lenne. Talán csak annyit: 2010 nyarán még lett volna némi reménykeltő relevanciája annak, hogy az MSZP Sólyom Lászlót jelöli. Na de most? Késő bánat. Az viszont körvonalazható, mi lesz Schmitt öröksége a vicckultúrához történő hozzájárulásán túl. Doktor Plágium. Gyermekkorom egyik kedvenc meséjében a kókler, sarlatán udvari orvost hívták így. Most már biztos, hogy a mai gyerekeknek ez a karakter már nagyon áthallásos lesz. Mit áthallásos, telitalálat. A hagyaték része lehet, hogy harc indul a diplomamaffia után doktorbűnözés ellen. Egyrészt revánsként, hogy vizsgálják meg a komonisták tudományos munkáit is. Ami nagyon is rendben van, akinek »valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján«, hogy Pelikán elvtársat idézzem. Főleg ha nem úgy szelektálunk, hogy az én plagizálóm kreatívan hasznosította a törzsanyagot, a tied pedig mocskos tolvaj. Igen, ami a doktorálás terén van, az egykor (és sok tekintetben ma is) a tudományos korrupció, agyatlan sznobizmus és az uborkafára kapaszkodók rangkórságának, titulus-fetisizmusának keveréke. E sorok írója például nem egy férfimodell-alkat, ahogy bokszbajnok sem lesz belőle. Valószínűleg fura (és röhejes) lenne, ha erőfeszítéseket tenne annak érdekében, hogy egy női lap, illetve az ökölvívók szövetsége papírt adjon neki: ő igenis jóképű, szívdöglesztő pasi, illetve acéltenyerű bokszoló. Akkor miért van, hogy szerény intellektuális képességű sportolók, politikusok, újgazdagok (és kontraszelektált csemetéik) a csalást, a vesztegetést, a befolyással üzérkedést, illetve a lebukással járó szégyent is vállalják, csakhogy elérjék, hogy egy testület kimondja róluk: ők bizony diplomások, sőt doktorok. Miért? (...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2012. április 03. 16:29
Megnyugodhatsz, PLT. Te nemcsak doktorként, erkölcsként sem leszel soha nekrológ tárgya.
imres
2012. április 03. 14:46
Ne b+ PLT! Te ennyire hülye vagy? A doktori nem csak arra való, hogy Quasimodo-ról kimondják, hogy ő a nők bálványa. A doktori cím sokaknál a karrierépítés egyik komoly mérföldköve. Olvass bele néhány álláshirdetési portál kínálatának követelményeibe. Lassan ott tartunk, hogy portásnak doktori végzettség szükségeltetik. Kifacsarodott értékítélettel bíró világban élünk. Egy akárhogy összetákolt doktori többet ér, mint a gyakorlati és elméleti tudás. Schmitt ügye rengeteget ártott mind a jobb-, mind a baloldalnak. A jobboldalnak nyilvánvalóan presztízsveszteség. A baloldal belelovalta magát egy olyan hisztériába, ami nagyon könnyen visszaüthet. Remélem, vissza is üt. Ennyi ocsmányság után meg is érdemli a baloldal. Egy dologban reménykedhetünk. Talán a jövőben rangjához méltó szintre kerül a doktori cím is. És ez a legfontosabb.
Ádám Ibolya
2012. április 03. 13:39
PLT beszélt nyelvei: magyar erre büszke lehez meg a Kendermag tagságra
khomeini
2012. április 03. 13:26
Biztos, hogy jó irány, ha sokszor csak OKJ-s képzésen vagy a Komlósi Stúdióban végzett újságírók akarnak disszertációk és tudományos cikkek ügyében ítélkezni vagy ítéleteket hozatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!