A kicsi Kim

2011. december 20. 07:31

A csendes észak-koreai átmenetben bízik Szöul és Washington, amely újraegyesítést jelentene hosszú távon, ugyanezt Kína és Oroszország egyáltalán nem szeretné.

2011. december 20. 07:31
Sitkei Levente
MNO

„Észak-Korea összeomlását senki sem akarja, se Kína, se Oroszország, se Dél-Korea, se az Egyesült Államok, magáról Észak-Koreáról nem is beszélve. A csendes átmenetben bízik Szöul és Washington, amely újraegyesítést jelentene hosszú távon, ugyanezt Kína és Oroszország egyáltalán nem szeretné, hiszen jobb egy állandóan viszkető pont a másik háta közepén, mint egy újraegyesült Korea a másik kebelén. Ezért valószínűleg a kicsi Kim egy ideig még felveheti a vezetőknek kijáró zord arckifejezést, de fekete szemüveg már nem jár neki, mert a kártyákat nem ő osztja. Feladata az lesz, hogy az összeomlást megakadályozza. Majd ha kiderül, hogy kinek az akarata az erősebb, akkor derülhet fény rá, ez a Kim elméletileg alkalmas lett volna-e a vezetésre. De ezt a gyakorlatban nem mutathatja majd be, mert rossz hangzású a neve, tanácsadói túl öregek, ő pedig túl fiatal.

Ezzel együtt egy olyan ország első embere, amely egyszerűen megrekedt a múltban, technológiai és szellemi értelemben egyaránt. A kommunizmus démona már halott, de a hidegháború egyáltalán nem ért véget, Korea még ma is szenved tőle. Persze Szöul is tudja, milyen volt, amikor Európában leomlott a fal, és az NSZK magába olvasztotta a sokkal elmaradottabb, de azért működő NDK-t. Az újraegyesítést azóta is nyögi Németország. Dél-Korea ezért okosabb próbál lenni. Ehhez pedig elméletileg tökéletes eszköz a kicsi Kim.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. december 20. 08:48
érdekes a helyzet mert kemény szadista diktatúra bukásában mindig benne van hogy a hatalmi eliteket szépen agyonverik amikor rájönnek hogy sokkal jobban élnek az emberek 300km re , nincs szükség ávó ra éhezésre ... öncélú szadista moslék volt az előző rendszer amiben senyvedtek és nagyon erős a kontraszt dél koreával olyan mintha rákosi matyi rendszere a mostani ausztriával mint ellenponttal versenyezne
Valandil
2011. december 20. 08:02
Rá is baszna Dél-Korea az egyesítésre, olyan államcsődöt kapna a nyakába, amiből 30 év alatt sem mászik ki - túl nagy a különbség gazdasági-társadalmi téren a két ország(rész) között. Amúgy nagyon bizarr, hogy két Korea létezik: vagy 1, vagy 3 szokott lenni. :D
pascal
2011. december 20. 08:02
Nos azt megtudtuk, hogy mit akar az újraegyesítésről az USA, Kína, Dél-Korea politikai, gazdasági maffiája. Tudom, hogy ez a vélemény senkit sem érdekel, de azért én mégis megkérdezném a két Korea népét is erről. Persze mint (Kóka óta) tudjuk a békákat sose kérdezik. Csak tudnám, hogy minek ez a sok rossz duma: demokrácia, népfelség, önrendelkezés stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!