„Kötcse vonzza a művészeket, az üzletembereket, a tudós értelmiségieket. Tegnap este nagyobb, tizenhat fős társaság jött össze nálunk. Reggel kezdtem a főzést és így végeztem délután ötre. Egy étel kivételével (portugál vaníliás kosárka a Chili és Vaníliából, Mautner Zsófi receptje) saját ételeket főztem. Kettőt megmutatok.
Anyám, Katus rántás alapon készítette a paradicsomlevest. Én olasz paradicsomsűrítményt használok. Azt hígítom, és abba teszek egy fej vöröshagymát, zellert, sót, cukrot, sok oregánót, borsot, chilit, és ami a lényeg: ánizst. Ez utóbbiból nem túl sokat, épp, hogy érezni lehessen. Próbálják ki, káprázatos az ánizsos paradicsomleves. Tálaláskor zsírosabb reszelt sajtot tehetnek a tetejére, ha forró a leves szépen megolvad a sajt.
A köretekkel mindig gondban vagyok, mert unalmasnak gondolom őket. Tegnap némi fejtörés után kísérletezésképpen rizstortát készítettem. Az ötlet bevált. Mi az, hogy bevált: nagyon is! Hagyományos módon megfőztem a rizst. Hagytam kissé kihűlni. Közben négy tojás fehérjéből egy csipet sóval kemény habot vertem. A habba belekevertem a megfőtt rizst, és közepesen vékonyra szelt 10-15 fekete olívabogyót. Egy tortaforma alját 3 réteslappal kibéleltem, olvasztott vajjal jól meglocsoltam. Ráraktam a habos rizst, majd újra 3 réteslap és megint bőséges olvasztott vaj. 30 percig sütöttem 180 fokon. Káprázatos lett. Könnyű és finom.
Talán majd a többi receptet is elmondom egyszer.”