Seres László és a lejtő

2010. november 24. 20:51

Kirekesztő szövegeket is kifejezetten szórakoztatóan író barátom, Seres László most már másodszorra örvendezik azon, hogy a multikulturalizmus megbukott.

2010. november 24. 20:51

„Megfigyelhető, hogy a szabadság kurtítói és a kurtább szabadságnak örvendezők derűjüket olyasfajta ideológiával szokták igazolni, ami szintén a szabadsághoz kötődik. Ettől-attól ezt- azt a jogot megvonjuk, de ettől jobb lesz majd a többségnek (sőt esetleg a jogfosztottnak is). Kirekesztő szövegeket is kifejezetten szórakoztatóan író barátom Seres László most már másodszorra örvendezik azon, hogy a multikulturalizmus megbukott. Látja ezt már az érvkészletébe a genetikai sajátosságokat is beemelő Thilo Sarrazin, Sarkozy, Merkel is, s ideje, hogy észrevegyük mi is. Hiszen a Németországban elő törökök jó része nem tanul, nem integrálódik, a nyugati világ ellensége. A civilizációnk pedig megvédendő az efféle kulturális és nemzetbiztonsági kockázatot egyaránt jelentő vadhajtásoktól. Minthogy itthon is (különböző apropók kapcsán) most permanens szabadságértelmezés zajlik, érdemes ezt a felvetést körüljárni.(...)

De mi is ez az elbukott multikulti? E lap kitűnő munkatársa úgy véli: »Egy illúzióvá vált, eredendően hazug gondolat bukott meg: az, hogy a (nagyon kívánatos) sokszínű, sokkultúrájú közösség akkor erős és szabad, ha egymással akár alig érintkezve, békés egymás mellett élésben elvannak«. Holott ezzel szemben a multikulturalizmus mint politikai irányelv annyit tesz, hogy az állam intézményei semlegesek abban az értelemben, hogy az állam nem kötelezi el magát a többségi (vagy akármelyik kisebbségi) kultúra mellett. Nem azért, mert az államnak mindenkeppen feladata lenne egy minél heterogénebb kulturális közeg kialakulásának elmozdítása. Hanem azért, mert egy nem multikulturális államban a társadalom bizonyos csoportjai hátrányos helyzetbe kerülnek: egyáltalán nem, vagy csak korlátozott módon gyakorolhatják alapvető jogaikat, pusztán azon az alapon, hogy egy olyan kisebbséghez tartoznak, amelynek identitása bizonyos mértékig különbözik a többségétől. A multikulturalizmus politikai jelentőségét nem a sokszínűség ideálja alapozza meg (bár számomra az is vonzó), hanem az, hogy nélküle bizonyos társadalmi csoportok elkerülhetetlenül igazságtalan bánásmódban részesülnének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendée
2010. november 25. 10:08
Biztos örülne a szerző, ha egy szapora vahabista arab család beköltözne a szomszédba, a multikulti legnagyobb dicsőségérte!:-)))
soelmo
2010. november 25. 09:35
A szerző ránézésre kapta meg az izraeli állampolgárságot....innen kezdve a véleménye is multikulti.
atila68
2010. november 25. 08:14
A "multikulturalizmus mint politikai irányelv annyit tesz, hogy" a bevándorlók végzik el azt a melót amire a benszülöttek már nem vehetőek rá azért a jövedelemért. PONT
gudmen
2010. november 25. 01:49
'Holott ezzel szemben a multikulturalizmus mint politikai irányelv annyit tesz, hogy az állam intézményei semlegesek abban az értelemben, hogy az állam nem kötelezi el magát a többségi (vagy akármelyik kisebbségi) kultúra mellett.' Csakhogy Ti nem semlegesek voltatok, hanem a magyarok ellenében támogattátok a sokszinsüéget: a devianciát, a melegeket, a megélhetési bünözöket, a drogosokat..stb.. A rasszokra akikre szükségetek volt már meg sem emlékezem, farizeusokként , aljamodons gáncsoskodtatok minden ellen ami magyar, ami nem baj..csak Te és büntárasaid is itt élnek,Véglény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!