A Jobbik-szindróma

2010. május 20. 08:21

Akik a demokráciát féltik a Jobbiktól, azok számára paradox lehet, hogy a Jobbik rendszert romboló törekvései éppen a demokratikus fékek s kontrollok szerepét töltik be.

2010. május 20. 08:21

„Az általam ismert Jobbik-ellenes baloldali, jobboldali, liberális közeg gyakran úgy viszonyul az új parlamenti párthoz, mintha annak sikere csak addig tart majd, amíg vezetői le nem járatódnak majd ilyen –olyan politikai ügyekben, esetleg nem kapnak rá a közösségi mézes bödön kóstolgatására. (...)


A következő kérdés azonban az, hogy ugyanúgy csipkedné –e magát a Fidesz, ha nem lenne a Jobbik ilyen sikeres? Akik a demokráciát féltik a Jobbiktól, azok számára paradox lehet, hogy a Jobbik rendszert romboló törekvései éppen a demokratikus fékek s kontrollok szerepét töltik be. A Fidesznek jobb – jobbnak tűnő – országot kell ahhoz kialakítania, hogy a Jobbik iránti lelkesedés megcsappanjon.

A Fidesz-KDNP szerdai törvényjavaslata Trianonról csak az első próbálkozás arra, amiből szerintem még lesz sok: kifogni a szelet a Jobbik vitorláiból.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. május 20. 15:31
Bocsi a technikai hibáért!
red label
2010. május 20. 15:27
LMP-s életút: ÁVOS nagypapa, SZDSZ-es apuka, LMP-és unoka!
Hapci
2010. május 20. 11:16
Kócziánnal nem az a fő/egyetlen baj, hogy mit mond, hanem ahogy mondja. Egyszerűen nem tud magyarul írni az arc, maximum újságolvasónak lehetne nevezni, nem újságírónak. Ezt a problémát egy szép napon többször is említettem neki a blogján. Nem válaszolt. Nyilván nem volt alkalmas nyelvi lektor a közelében. :)
balbako_
2010. május 20. 10:15
Akkor most kire szavazott ez a szerencsétlen? A Jobbikra? Mindent kitalál csak ne kelljen azt mondania: oké fiúk ez rendben van! Miért kéne kényszeríteni egy kétharmados többséggel bíró pártot és főleg kik tehetnék meg? Az fáj netán, hogy az MSZP eddig kizárólag hülyeségeket beszélt az új felállásban? Erről viszont nem a Fidesz tehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!