Élje át újra a párizsi magyar sikereket: Muhari Eszter bronzérmétől Gulyás Michelle aranyáig! (VIDEÓ)

2024. augusztus 12. 08:30

Tizenkilenc érem története egyetlen videóba fűzve!

2024. augusztus 12. 08:30

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, véget ért a XXXIII. nyári olimpia a francia fővárosban, amely magyar szempontból sokáig emlékezetes sikereket tartogatott. A mieink 19 érmet szereztek (6 arany, 7 ezüst, 6 bronz), a legeredményesebb versenyzőnk az úszó, Milák Kristóf lett egy arany- és egy ezüstéremmel, illetve a kajakos, Csipes Tamara két ezüst- és egy bronzéremmel.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, győzteseink 55, a másodikok 39,27, a harmadikok 32,35 millió forint állami jutalomra számíthatnak – minden érmük után. A Team Hungaryból a dobogó alsó fokán a kajakos, Gazsó Alida Dóra áll 84 millió forinttal (páros ezüst, négyes bronz, plusz egyéni hatodik hely, utóbbi 12,5 milliót hozott a konyhára). Az úszó, Milák Kristófé a második hely – ahogy fő számában 200 méter pillangón – egy ezüst és egy száz méteren elért aranyérem után (94 millió).

Aranyat ezúttal nem nyert a négyessel kétszeres ötkarikás győztes (2016, 2021) Csipes Tamara, de a kajakos, ahol elindult, a végén a dobogóra állhatott.

Előbb a megújult, fiatalokkal teletűzdelt négyessel szerzett ért el bravúrosnak mondható harmadik helyet. Majd mindkétszer az új-zélandi „motorcsónak”, Lisa Carrington (immár nyolcszoros olimpiai bajnok) fémjelezte egység mögött lett második: párosban Gazsóval, majd szombaton 500 méter egyesben, a királynőszámban, amelyben három éve is ezüstérmes volt.

Csipes Tamara számlájára teljesítménye elismeréseként közel 111 millió forintot utal majd az állam. 

Ezt is ajánljuk a témában

Izgalmas heteken vagyunk tehát túl, csodálatos magyar sportteljesítményeket raktározhatunk el az emlékeinkben, az alábbi összeállításban felidézhetjük az összes magyar érem megszületését a párizsi olimpián, Muhari Eszter bronzérmétől Gulyás Michelle aranyáig!

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 12. 10:33
Nálam Michelle billentette át a dolgokat, mert valahogy minden jó, ha a vége jó. Újvári Máté pedig tényleg nagyot ment, kicsit önmaga hatása alá került, de egy olimpiai aranynál azért ez belefér. A magyar csapatnak pedig gratulálok. Megint megmutatták! Szép volt lányok, fiúk!
Bodzay
2024. augusztus 12. 10:26
A médiaprosztóság gyöngyszeme az Indexben Dénes Ferenc cikke az olimpiazárás másnapján. Talán a gratulációnak van most a helye, aztán majd két hét múlva jöhet a fikázás.
chief Bromden
2024. augusztus 12. 09:37
A záróünnepségen nem volt botrány, de a magyar zászló alá nem jutott női olimpiai bajnok. :(
Egyszeriember
2024. augusztus 12. 09:25 Szerkesztve
Csodálatos így egyben látni az érmeseket. Legalább Gulyásnál az M4-es közvetítést kellett volna bevágni, az volt talán a legjobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!