Óriási! – Így verte át Szoboszlai Dominik a Chelsea védőjét

2024. február 02. 17:26

Az ellenfél játékosa azt sem tudta, hol a labda.

2024. február 02. 17:26
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) controls the ball next to Chelsea's English midfielder #07 Raheem Sterling (L) and Chelsea's English defender #21 Ben Chilwell (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on January 31, 2024.

A sérülését követően a Chelsea elleni győztes meccsen visszatérő Szoboszlai Dominikot elsősorban remekbe szabott fejesgólja miatt dicsérte a sajtó, pedig ezen túl is kifejezetten jól játszott – a Sofascore-tól 7,9-es osztályzatot kapott – és volt néhány igen emlékezetes megmozdulása (ezt például kifejezeten díjazták a szurkolók). Ezek közé tartozott az a jelenet, amikor egy támadás közben úgy átverte Axel Disasit, hogy a kékek francia hátvédje másodpercekig azt sem tudta, hol van a labda.

Ezt is ajánljuk a témában

Pedig Szoboszlai itt hozzá sem ért a játékszerhez – ellenkezőleg, épp azzal csapta be a védőt, hogy az arra számított, a magyar játékos átveszi a portugál csapattárs, Diogo Jota felé tartó labdáját. Szoboszlai azonban pontosan érzékelte, hogy a háta mögött a résbe érkezik a Liverpool uruguay-i támadója, Darwin Núnez, ezért átlépte a labdát, amely így a Chelsea-védők közt akadálytalanul juott el a tizenhatoson belülre betörő, és ezzel rögtön gólhelyzetbe kerülő csatárhoz. 

Az akcióból végül nem lett gól, de a közönség nagyon díjazta a látványos – és egyben hasznos – megmozdulást, amely ékesen bizonyítja, hogy Szoboszlai technikai képzettségén túl rendkívül jól lát a pályán, és kimagasló helyzetfelismeréssel rendelkezik. 

Íme a jelenet:

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2024. február 08. 17:46
Penge a srác! Alig várom az EB-t!
pipa89
2024. február 03. 05:48
Nemcsak a labdát érzi, az embereket is a pályán. Irányít.
rugbista
2024. február 02. 20:08
Nagyon jól játszott, sok jó labdát adott. Kár a két szabadrúgásért.
Jeffrey
2024. február 02. 20:02
Zseniális futballista! Itt, a mostanában lejátszott meccsei labdaérintéseinek összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=z4NY77uSqKc https://www.youtube.com/watch?v=ZfmaDISVA4I Ezekben látszik igazán az abszolút tehetsége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!