Nem sikerült a Paksnak, ami sikerülhet a Fradinak és a Puskásnak

2024. augusztus 29. 19:00

A tolnai csapat hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett cseh ellenfelével szenben a Konferencia-liga play-off körének második felvonásán.

2024. augusztus 29. 19:00
null

Nyitókép: Paksi FC hivatalos oldala

Este 19 órától találkozott a Paks a cseh Mlada Boleslavval a Konferencia-liga play-off körének második felvonásán. Az első körben Böde Dániel kiváló teljesítményének köszönhetően a tolnai együttes 2-2-es döntetlent ért el idegenben, így bizakodva várhatja a visszavágót. 

Ahogy arról beszámoltunk, az első mérkőzést követően eltelt két hétben több olyan esemény is történt a két csapat életében, amely befolyásolhatja a továbbjutás, és így a főtáblára kerülés eredményét. Kezdjük azzal, hogy a Paksból Vas Gábor meghívót kapott a felnőtt labdarúgó-válogatottba, a keretből most kimaradó kulcsember, Szappanos Péter pedig időközben elhagyta az együttest és Szaúd-Arábiába szerződött. Csehországban a 20 esztendős Simon Barnabás állt a kapuban, aki most is megkapta a lehetőséget, annak ellenére, hogy a Paks szeződtette a 33 éves Kovácsik Ádámot. A Boleslavnál is történtek változások a párharc első felvonását követően. A cseh klub a két meccs között edzőt cserélt, David Holoubek közös megegyezéssel távozott a posztjáról, helyét a svéd Andreas Brännström vette át. Mivel mindkét csapat elhalasztotta a hétvégi bajnokiját, semmilyen információja nincs Bognár Györgyéknek arról, mire készül a csehek új trénere. 

A mérkőzés előtt érdemes megemlíteni a hiányzókat is, a Paks nem számíthat eltiltás miatt Windecker Józsefre és Lenzsér Bencére a csütörtök esti összecsapáson. Az előző körben a Paks ugyancsak 2-2-t ért el idegenben, ám akkor hazai pályán egy 3-0-val lepte meg a Mornart. A Mlada Boleslav ellen a papírforma és a fogadóirodák szerint is igazi ki-ki mérkőzés várható.

A Paks ugyan már azzal is, hogy a selejtező negyedik körébe, a rájátszásba jutott, történelmet írt, de innen már csak egy győzelem, és a főtábla következik. 

A tét tehát óriási, ami természetesen hatalmas érdeklődést hozott magával a találkozó iránt, amelyre minden jegy elkelt, így a jó hangulat garantált. A mérkőzést eredetileg spanyol játékvezetői hatos irányította volna Guillermo Cuadra Fernández vezetésével, de az UEFA hivatalos honlapján a mérkőzés előtt új nevek tűntek fel – vette észre a Sportal

Bognár György négy helyen változtatott az első meccshez képest, a Paks a SimonÖtvös, Kinyik, VasOsváth, Vécsei, Papp, Mezei, Szabó J. – Harszti, Tóth kezdő 11-el vág neki az összecsapásnak, lássuk a találkozót! 

Paksi FC – Mlada Boleslav 0-3

Véget ért az európai kupaszereplés a Paks számára, de nem lehet szemrehányást tenni a magyar csapatra, ugyanis Bognár György együttese mindent megtett a második mérkőzésen is. A második félidő elején bekapott két gól megpecsételte a tolnaiak sorsát. A Boleslav harmadik cseh csapatként jutott főtáblára valamelyik európai sorozatban. 

A 92. percben mattot ad a cseh együttes. Az utolsó passzig kijátsszva lő újabb gólt a Boleslav, Pulkrab hanyag eleganciával lőtt a magyar kapuba. 0-3.

A mérkőzés végefelé közeledve sajnos a Paksnak nem sikerül kialakítania nagyobb helyzeteket, a cseh csapat pedig előnye tudatában rutinosan minden lehetőséget megragad arra, hogy húzza az időt. A játékvezető öt percet hosszabbít, ennyi ideje maradt Bödééknek. 

70. perc: Újabb óriási helyzetet alakít ki a cseh csapat, de Ötvös nagy mentésének köszönhetően marad a két gólos különbség. 

A folytatásban Simon két újabb bravúrja kellett ahhoz, hogy mérkőzésben maradjon a Paks. A szétnyílt paksi védelmet kihasználva vezeti kontratámadásait a Boleslav.

Az 55. percben megszerzi a második gólját a cseh csapat, egy beadást követően Kralik fejelt a kapuba. 0-2. 

51. perc: A kapott gól után rögtön reagált a Paks, Osváth remekül lépett el a védője mellől, majd előtte a labát a kapus mellett, de sajnos hangyányit tévedett. 

Rosszul kezdődik a második félidő a Paks számára, a 48. percben Jawo 18 méterről gigantikus erővel lő hatalmas gólt Simon kapujába. 0-1, vezet a Boleslav. 

46. perc: Kezdődik a második félidő, a vendég csapat kezdi a játékrészt. 

A félidő hajrájában Szabó Jánosnak volt egy élesebb beadása, de a védő menteni tudott, majd a 44. percben szintén a magyar csapat kísérletezett távoltról, de a kapus fölé tolta a labdát. A szünetben Paks-Mlada Boleslav 0-0. 

36. perc: Vécsei már másodjára kisérletezett, ezúttal egy pattogós labdát tűzött kapura, de középre ment, így Trmal nagyobb erőfeszítések nélkül hárítani tudott. Egy perccel később a Boleslavnak volt egy nagyobb lehetősége, de elment keresztbe a labda a hazai kapu előtt. 

A folytatásban a Paksnak sikerült kialakítania több lehetőséget, de a kapura egyik sem volt igazán veszélyes. Kiegyenlítetten zajlik a játék, hasonlóan az első mérkőzéshez. 

18. perc: Jawo fejelhetett kapura egy jobb oldali beadást követően, Simonnak nagy védést kellett bemutasson. 

13. perc: Megvolt a cseh csapat első kaput eltaláló lövése is, Ladra lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, de Simon könnyedén védett. 

A magyar csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, a harmadik percben Vécseinek volt egy lövése, de a kapus védeni tudott. A Paks birtokolja a labdát, és veszélyesebben játszik, mint cseh ellenfele. Szinte csak a Boleslav térfelén van a labda, a tolnaiak inkább a pálya jobb oldán próbálja vezetni támadásait. 

1. perc: A Paks kezdi a találkozót. 

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik, Sven-Göran Erikssonra emlékeznek a felek. 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. augusztus 29. 21:28
remélem a felcsút vagy négy góllal kikap.
fraktoaster
2024. augusztus 29. 21:01
Nagy arcú Bognár vihorászhat. Kb no name csapatoktól szopott ki simán ez a Paks.... Ennyit a magyar játékosok erőltetéséről...
files32
2024. augusztus 29. 19:16
Hajrá Paks!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!