Késői hajrá, női kenupárosunk közel volt a nagy sikerhez, így is történelmet írt

2024. augusztus 09. 12:59

Kiss Ágnes és Nagy Bianka két remek pályát teljesített két órán belül.

2024. augusztus 09. 12:59
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Már a döntőbe jutással is nagy tettet hajtott végre új női párosunk. Tokióban az ötödik helyen zárt a világversenyeken rendre érmes Takács Kincső és Balla Virág - ez is volt az egység hattyúdala nemzetközi színtéren. Főképp, hogy a hazai válogatón utána legyőzte a Baragato Giada, Nagy Bianka kettős, amely aztán szép eredményeket ért el, kvótát is szerzett Magyarországnak, majd idén már külön utakon indultak el a lányok. Az első válogatón Bragato nyert új párjával, de fordult a kocka a másodikra, és Nagy Biankáék kerültek be az olimpiai csapatba – a legfiatalabbal, a 19 éves szegedi reménységgel, Kiss Ágnessel.

Párizsban jól vették az akadályokat, s a péntek délelőtti elődöntőben a két öttagú mezőnyből 4-4 jutott a fináléba. A magyar lányok nem bízták a véletlenre, másodikok lettek a második futamban a végső sikerre is esélyes kanadaiak mögött 17 századmásodperccel, 11-gyel megelőzve a szintén a legjobbak közé tartozó ukránokat.

A döntőben a hatos pályán szerepelt Nagy Bianka és Kiss Ágnes, a szám júniusban Európa-bajnoki címet szerző magyar párosa. Ez persze itt nem számított. Brutálisan bekezdett a mezőny, kiváltképp a kínaiak és a spanyolok, a mieink nem voltak az első öt között. A táv második felén váltottak a lányok, nőtt a csapásszám, szemmel láthatóan gyorsultak, s bár 

nem volt valós esélyük utolérni, felzárkóztak egy hajón belülre a harmadik kanadaiakra: a női kenu szakág eddigi legjobb olimpiai eredményét produkálva a negyedik helyen végzett  Nagy Bianka és Kiss Ágnes a párizsi játékokon!

Az aranyérmet Kína szerezte meg, az ezüstérmes Ukrajna lett.

Fotó: printscreen/IOC

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hivataltaszilo
2024. augusztus 09. 13:33
Micsoda nőietlen borzalmak!
2024. augusztus 09. 13:23 Szerkesztve
Újra 2 magyar dobogós 1 számban.. Gratula.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!