A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Több pénz és több politika van benne, a foci mégis haldoklik

2024. július 10. 05:43

Amikor ezt a németországi eb-t nézem, nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy az én életem legrosszabb futball világeseményét látom/láttam.

2024. július 10. 05:43
England v Iceland - International Friendly
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér

Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

 

„Kiesésünkkel lehetne keresni egy másik szimpatikus csapatot a foci-eb-n, akinek szurkolhatnánk, de mégis bajban vagyunk, mert jóemberkedőket, politológusokat, emberi jogi szakértőket látunk a pályán futballisták helyett.

Mi lett szeretett játékommal? Mi lett azzal a nemes küzdelemmel, amikor egymásnak feszül két felkészült csapat, és csellel, pontossággal, gyorsasággal, taktikával vagy valami váratlan egyéni húzással legyőzi az ellent. Nincs ellenemre egy góltalan meccs sem, ha látom a tüzet, a győzni akarást, a pechességet vagy a hősies védekezést. Az is tud jó focit hozni.

De amikor ezt a németországi eb-t nézem, nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy az én életem legrosszabb futball világeseményét látom/láttam. Ugyan van még hátra három meccs, de azon felőlem orrukon is pörgethetik a labdát Mbappéék, a véleményem nem fog változni.

Az egész szenvedés állatorvosi lova Anglia. Az angol válogatott egytől egyig világ- vagy kontinenssztárokkal van tele. A nyári szezonra kifacsart focistákat látunk a pályán. A kóválygásukra, ha a meleg nem is, de a leterheltség még válasz lehet, de a töketlen játék nem. Mindig is utáltam azokat a nagyképű arcokat, akik a fotelből megmondták a tutit, kritizálták a taktikát, és természetesen strandpapucsban is jobban beadták volna a szögletet. Utóbbiban azért vagyok teljesen biztos, hogy létező szakértő, mert magamra ismertem a leírásban. 

Azonban arra, hogy nincs három egymás utáni pontos passz, hogy megáll a tudomány az ellenfél tizenhatosához érve függetlenül attól, hogy kis- vagy nagycsapat védekezik, hogy amikor kéne, nem lőnek, amikor nem kéne, lőnek, az már sokkal nagyobb probléma, és nehezen védhető.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabikat-2
2024. július 10. 23:22
Te büdös suttyó Hisztián, amikor nem volt érved Erzsébet véleménye mellett, mert védte MP (nincs mit rajta egyébként), de mivel vitatkozni értelmesen nem tudsz, egy majd 80 éves nőnek benyögöd a kocsmai stílust: "vallja be, hogy szerelmes belé". Egy aljas narcisztikus kis rohadék vagy - pont mint MP. A pokolban fogsz égni, tahó-
billysparks
2024. július 10. 21:04
78 -tól néztem - és űztem- a focit, de már jó 15-20 éve nem érdekel. Ez az EB sem, ezért hozzászólni nem tudok, hogy valóban minden idők legrosszabb focitornája-e ez. Ez nem az a futball, amelyet mindennél jobban szerettem gyerekkoromban. Összevásárolt, honosított válogatottak - mi sem vagyunk jobbak a Deákné vásznánál-, a " nemzeti" bajnokságokban részvénytársaságok küzdenek befektető társaságok, olajmonarchiák ellen. Ebedlin, Nyilasin, Géczi Pistán, Pusztain nőttem fel, a mai Fradiban kimondhatatlan nevű négerek szaladgálnak zöld-fehér mezben. Nem voltak akadémiák ( feneketlen kutak), mégis minden korban volt egy világklasszis a grundokról. Hol van ma már egy Törőcsik, Nyilasi, Ebedli, Détári? Hogy a korábbiakról ne beszéljünk, amikor olyan játékosok szaladgáltak a magyar pályákon, akik a világ bármely csapatában bérelt helyük lett volna? Egy Varga, Albert, Kocsis, Dunai, Bene, Farkas, Mészöly... Ez ami most van, nem foci.
Onurisz
2024. július 10. 20:53
Amikor elindul hátrafelé passzolgatás, már a fejemet fogom. De ugye ez nem ezen az EB-n kezdődött? A Barcelona tikitakája még arról szólt, hogy keresték a betörési lehetőséget - és rendre meg is találták. Ma már csak annyi a cél, hogy "legyen nálunk a labda"., ha pedig találtunk egy gólt, akkor "húzzuk ki". Dögunalom a legtöbb mérkőzés játékidejének túlnyomó többsége mindenütt: kupákban, bajnokságokban, EB-n, VB-n.
zsocc44
2024. július 10. 19:41
Minden labdarúgó eseményen ugyanaz történik. 2x10 ember futkos, ~99%-os hiba aránnyal. Sok-sok néző ezt “stratégiának és taktikának” tartja és vitatkozik a nagy semmiről. Ha van egy valóban kiemelkedő játékos, 80-90% közötti hiba aránnyal, na az a világsztár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról