Van egy jó csapatunk, van egy kiváló stratégánk. Ez is sokkal több, mint ami hiányzik!

2024. június 20. 12:56

Legyünk boldogok és izgatottak, hogy újra és újra jegyet válthatunk nemzeti csapatunk mérkőzéseire valamely nagy tornán.

2024. június 20. 12:56
SCHÄFER András; GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi; MÜLLER, Thomas
Hrutka János
Hrutka János
Index

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Lejátszotta második csoportmeccsét is a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapata sokkal szervezettebben és kevesebb hibával futballozott, mint tette azt pár nappal korábban Svájc ellen. Ezúttal azonban Németország volt az ellenfél.

Aki időben érkezett a stuttgarti stadionba, vagy jó ütemben foglalta el a helyét kedvenc foteljában a tévékészülék előtt, az nem maradt le a létszámolvasásról: három Bayern-játékos. Jelen. Hárman a bajnok és kupagyőztes Leverkusenből. Jelen. Bajnokok Ligája-győztesek és spanyol topcsapatok futballistái. Jelen. Londoni sztárcsapat. Jelen. A helyi sikercsapatból van itt valaki? Jelen. Összesen 489 mérkőzés a lábakban, vagyis 44,5 találkozó az idei szezonban átlagban a legmagasabb szinten.

(...) Legyünk büszkék arra, hogy hosszú évtizedek és a megszámlálhatatlan harmadik és negyedik hely után csoportelsőként jutottunk el egy nagy tornára. Sorozatban harmadszor. Lássuk az utat, az eredményeinket, a lehetőségeinket és az elérhető céljainkat tisztán. Az, hogy ennyire fáj egy Németország és egy Svájc elleni vereség, és magunkat ezen csapatok elé, esetleg mellé raktuk képzeletünkben a továbbjutást illetően, azt jelenti, hogy olyan sikereket értünk el a közelmúltban, amelyek erre a szintre is engedték elkalandozni a gondolatokat.

Örüljünk, hogy ilyen gondolataink lehetnek egyáltalán, örüljünk, hogy vannak most már újra magyar példaképek,

legyünk boldogok és izgatottak, hogy újra és újra jegyet válthatunk nemzeti csapatunk mérkőzéseire valamely nagy tornán. Mindeközben pedig fogadjuk el, hogy akár Skóciától is kikaphatunk. Ha mindent megteszünk, ha mindent beleadunk, akkor is. Van egy jó csapatunk, van egy kiváló stratégánk. Ez is sokkal több, mint ami hiányzik!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. június 21. 11:03
A jó csapat és a stratéga is ügyesen titkolja a képességeit!
Turán
2024. június 20. 21:35
Nézett Mr. Tátottszàj más EB meccset is esetleg? Georgia, Ausztria, Albánia kb tízóraira megevett volna bennünket.A legtöbb meccsen minimum felszaggatta a gyepet a vesztes csapat is úgy hajtottak a győzelemért. Na ez a szint távol àll tőlünk.
Osztap_Bender
2024. június 20. 15:07
Van egy jó csapatunk, van egy kiváló stratégánk. Csak az a nagy baj, hogy erősen titkoljuk. Ennek a hrutkának elment a maradék esze is. Játékos korában sem volt egy "lumen", "szakértőként" sz.rt sem ért, azóta csak romlott a helyzet.
obi-wankenobi
2024. június 20. 14:24
Azon szurkolóknak, akik nem elégedettek a Magyar csapat teljesítményével emlékeztetőül jegyezném meg, hogy csak egyetlen győztes lehetséges! Rendkívül kicsi az esély arra, hogy az pont Magyarország lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!