Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Fiola elérzékenyült, Dárdai elmondta, mit mondott az édesapja, mikor elindult az Eb-re

2024. június 13. 16:02

Az első tétmeccsére készülő Dárdai és a pályán kőkemény, azon kívül azonban érzelmes hátvédünk válaszolt az újságírók kérdésére a magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2024. június 13. 16:02
Weiler-Simmerberg, 2024. június 13.
Dárdai Márton (b) és Fiola Attila, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagjai a csapat sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 13-án.

Cikkünk Frissül!

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki, németországi sajtótájékoztatóján a nemzeti együttes mezében az első tétmeccsére készülő Dárdai Márton és a harmadik Eb-jére készülő Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire. Fiola Attila először a svájci válogatottról beszélt: „Nagyon egységes csapat, nagy része a keretnek topligákban játszik. Hét évvel ezelőtt vb-selejtezőn oda-vissza megvertek minket. Azóta ők is, mi is sokat változtunk, de nagyon kemény mérkőzésre számítunk. Kielemeztük az ellenfelet, de természetesen mi kizárólag a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni.”.

A harmadik Eb-jére készülő Fiola Attila elmondta, hogy nem feltétlenül a baloldalon fog játszani, de amennyiben alkalma lesz erre, mindenképpen megpróbál olyan gólt szerezni mint az előző Európa-bajnokságon a franciák ellen. 

Fiola Attila szerint a 2021-es Eb-n nyújtott teljesítményt azzal tudják überelni, hogyha sikerül továbbjutniuk a csoportból. Úgy véli Németország kiemelkedik, a másik három válogatott pedig közel azonos szintet képvisel. Szerinte amennyiben meglesz a továbjutás, mindannyian elégedettek lesznek, de azért szeretnének komolyabb célokat is kitűzni. 

Kiemelte, hogy jelen pillanatban kizárólag a szombati a svájci válogatott elleni mérkőzésre összpontosít a csapat, hiszen meccsről-meccsre szeretnének haladni. 

„A hétvégén szeretnénk egy szép eredményt elérni, ezzel jól indítani az Európa-bajnokságot, és aztán majd meglátjuk, meddig juthatunk!”

 – fogalmazott.  

A jelenlegi válogatottat pedig így jellemezte: „Ilyen erős csapategység talán még nem volt. Nagyon egyben van a közösség, ez az ereje a mostani válogatottnak, amely Marco Rossi vezetésével kialakult Nyilván most is vannak egyéniségek, ahogy korábban is, de tényleg egymásért küzdünk, csúszunk-mászunk a pályán, talán ebben lépett még inkább előre a csapat a korábbiakhoz képest”.

Sérüléseivel kapcsolatban elmonda, hogy az elmúlt egy évben háromszor is műtötték, összesen pedig már hétszer. Tavaly volt egy térdsérülése, amit félrekezeltek, aztán 

Litvániában elszakadt a bokája a 17. percben, úgy játszotta végig a meccset,

 majd újra meg kellett operálni a térdét, májusban pedig eltört a kulcscsontja. 

„De szívós gyerek vagyok. Itt vagyok és készülök az Eb-re. Amikor május elsején eltört a kulcscsontom, azt mondták, az Eb ugrott, mert hat-nyolc hét kihagyás következik, ezt sikerült lerövidítenem két-három hétre. Pénteken műtöttek, kedden már az edzőteremeben voltam. Nagyon nehéz időszak volt, de túl vagyok rajta. Minden tőlem telhetőt megteszek, plusz munkákat is végzek, hogy játszani tudjak” – fogalmazott a küzdelmes időszak emlékétől elérzékenyülve a pályán kőkeméyn hátvéd.

Dárdai Márton elmondta, hogy az U16 és U21 kötött játszott a német korosztályos válogatottakban. „Mindig ott volt a fejemben, hogy egyszer döntenem kell a német és a magyar válogatott között, de amikor Marco Rossi kijött hozzám tavaly Berlinbe és egy nagyon jót beszélgettünk, 

már nem gondolkoztam azon, hogy melyik válogatottat válasszam, és úgy érzem, jó döntést volt”. 

Elmondta azt is, hogy bár ahogy a Herthában, középpályásként is tud játszani, de Rossi elsősorban középső védőként számol vele. Az esetleges apai tanácsokról azt mondta, „Apu minden meccsen kint lesz, szurkol, de különösebb tanácsot nem mondott, csak azt mondta, hogy nagyon szurkol”. Apróbb sérülésén túl van, kisebb izomfájdalmat érzett, emiatt elővigyázatosságból két nap születet tartott, de mindez már elmúlt. „Egészséges vagyok”

Dárdai elmondta azt is, hogy a nemzeti együttesben kiváló a hangulat, senki nem izgul, az edzőpálya és a körülmények pedig szintén kiválóak. „Nagyon egységesek vagyunk, mindenki küzd mindenkiért, és amennyiben együtt a legjobbunkat nyújtjuk, akkor nagyobb, erősebb csapatok ellen is nyerni tudunk, ahogy tette a válogatott az elmúlt években” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért kell a svájci válogatottnak tartania a magyar válogatottól. 

A teljes sajtótájékoztatót itt tekintheti meg:

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­k­e­l­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
antal-2
2024. június 13. 16:05
Hazaáruló. Köpni rá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!