Új akadály Milák Kristóf előtt: megváltoztatták a párizsi olimpia úszóprogramját

2024. március 01. 15:24

A szervezők ezzel a lépéssel a franciák első számú úszója, Léon Marchand kedvében akarnak járni.

2024. március 01. 15:24
MILÁK Kristóf
Vámos Tamás

Eredményes volt a 21 éves francia tehetség edzőinek lobbija, amit annak érdekében indítottak, hogy tanítványuk a 200 méteres mellúszásban és a 200 méter pillangón is rajtkőre tudjon állni.

Ez a magyar csapatot annyiban érinti, hogy a 200 méteres pillangó ötkarikás címvédője és aktuális világcsúcstartója Milák Kristóf, akinek már megvan az olimpiai kvótája. Ám vele kapcsolatban az utóbbi időben attól volt hangos a főleg honi sajtó, hogy sorra mondta vissza a nemzetközi és világversenyeket,

 utoljára a tavaly áprilisi országos bajnokságon állt rajthoz,

majd teljesen váratlanul lemondta a fukuokai világbajnokságon való részvételt, és ezt követően sem a budapesti Világkupán, sem a dohai világbajnokságon nem állt rajthoz. Ezek után az sem meglepő, hogy az edzettségi állapota sem közelíti meg az ideálisat.

MARCHAND, Léon
Aki esetleg nem tudná: Léon Marchand három szám, a 200 méteres pillangó, a 200 méteres vegyes és a 400 méteres vegyes regnáló világbajnoka              Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Léon Marchand-ról tudni kell: ő a 200 méter pillangó, a 200 méter vegyes és a 400 méteres vegyes számok regnáló világbajnoka, éppen ezért fűznek hozzá nagy reményeket a házigazda franciák. 

A Honvéd klasszisával kapcsolatban a legújabb információ, hogy első magyarként csatlakozott a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos fizetéstechnológiai csapatához, a Visához. Ennek kapcsán hosszú idő után szólalt meg, és elmondta: 

„Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt. Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket,

egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet”. 

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Izgatottan várjuk a folytatást!

 

Nyitókép, fotó: MTI/Derencsényi István

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­g­­ö­s­ ­l­­­á­­n­y­­­o­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
anegy_
2024. március 29. 15:14
Kristóf, ha te mondod, akkor az úgy is legyen! Nagyon szorítunk érted és a többi úszóért! Hajrá magyarok!!!!!
manitowoc
2024. március 01. 17:26
Mandiner: "Aki esetleg nem tudná: Léon Marchand három szám, a 200 méteres pillangó, a 200 méteres vegyes és a 400 méteres vegyes regnáló világbajnoka" Egy nagy fenét! "Aki esetleg nem tudná", AZ JÓL TUDJA, hogy A MANDINER HÜLYESÉGET ÍRT. Mert - a 200 méteres pillangó regnáló világbajnoka: TOMORU HONDA, - a 200 méteres vegyes regnáló világbajnoka: FINLAY KNOX, - a 400 méteres vegyes regnáló világbajnoka: LEWIS CLAREBURT. Mindhárman Dohában lettek világbajnokok, idén februárban. Vetted, Mandiner?
Roadkill
2024. március 01. 16:57
Milák akkor is elkeni a száját ennek a pöcs franciának, ha előtte leengedik a medencét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!