A magyar válogatott védőt ünneplik Svájcban: győztes gólt szerzett csereként beállva!

2024. február 18. 22:31

Bolla Bendegúz hetek óta szárnyal, és igazolja: jó vásárt csinált vele a Servette!

2024. február 18. 22:31
BOLLA Bendegúz
Vámos Tamás

Ismert: a 14-szeres válogatott védő a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers játékosa, ám klubja először a svájci Grasshoppersnek, majd ebben a szezonban a Servette-nek adta kölcsön.

Bolla rövid idő alatt letette névjegyét: eddig 18 bajnoki mérkőzésen szerepelt ebben a szezonban, és az utóbbi hetekben igazán belelendült, hiszen már három gólpassznál és öt találatnál tart, de 

ami különösen biztató a közelgő, Törökország és Koszovó elleni barátságos válogatott mérkőzések előtt: a legutóbbi nyolc bajnokin négyszer talált az ellenfelek hálójába, két gólt pedig előkészített. 

 A hétvégén is honfitársunkat ünnepelték Servette-ben: a Lugano elleni meccsen ugyan csak a 61. percben állt be, és pályára lépésével jelentősen feljavult csapata játéka. Előbb a 83. percben a bosnyák légiós, Miroslav Stevanovic egyenlített, majd a rendes játékidő előtt egy perccel büntetőhöz jutott a Servette.

A feltétlen bizalmat jelzi, hogy Bolla Bendegúz állhatott a labda mögé, 

aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Nem véletlen, hogy a győztes találatot hatalmas üdvrivalgás fogadta a hazai kispadnál; a Servette a Young Boys mögött – 7 pontos lemaradással – a svájci Super League második helyén áll.

Nyitókép: Servette FC/X

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!