„Klubcsapatnak tűnünk!” – Marco Rossi elárulta, mi lehet a legnagyobb erőssége a válogatottnak

2023. szeptember 30. 19:17

Az olasz szakember arról is beszélt: depressziós volt, amikor érkezett a felkérés Magyarországról.

2023. szeptember 30. 19:17

A World Soccer készített terjedelmes interjút a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányával, amely kizárólag nyomtatásban jelent meg, de a Nemzeti Sport szemlézte a beszélgetést. Az olasz szakember szerint a válogatottnál elért sikereinek titka nagyrész abban rejlik, hogy remek kapcsolatot ápol a játékosokkal: „Állandó kapcsolatban vagyunk, videokonferenciákat tartunk, és nemcsak a taktikai és technikai, hanem a mentális kérdésekről is beszélünk. Egységesek és összetartók vagyunk. Sok kapitány kollégám jegyezte már meg, hogy klubcsapatnak tűnünk. 

Úgy érzem, ez a legszebb bók, amit kaphatok” 

fogalmazott Rossi aki arról is beszélt, hogy sok mindent szeret Magyarországban, amely már bő egy évtizede az otthona. „Itt otthon érzem magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam” – fejtette ki a szakember, majd elárulta azt is: biztos benne, hogy 

sosem szakad meg a kapcsolata Magyarországgal.

Rossi szerződése 2025 végéig köti a magyar válogatotthoz, és sosem titkolta, hogy egy angliai ajánlatot szívesen elfogadna. „Ha egy nap máshol kellene dolgoznom, az álommunka Angliában várna. Anglia a csúcs az európai klubfutballban. A 90-es években Olaszország volt az első, de most Anglia, és szerintem, ez így is marad a jövőben” – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2023. október 04. 10:18
Nem fogjuk tudni itt tartani, és ezért kár is szomorúnak lenni. Ahogy nálunk bizonyított, úgy máshol is ezt fogja tenni. Sokat tett a magyar labdarúgásért, ezért hálásaknak kell lennünk. Ő ha el is megy, továbbra is a közösségünk egyik tagja fog maradni, és ki tudja, lehet, hogy ahogy elmegy, úgy akár vissza is jöhet - legyen így!
Garullus
2023. október 01. 11:43
Nem az utódját kell keresni, hanem annyi pénzt, amit nem tud visszautasítani és újabb öt évet aláíratni vele!
zuerzavar
2023. szeptember 30. 22:19
Grazie per tutto, Maestro! Siete sempre nel nostro cuore, perché siete un uomo molto gentile é un ottimo allenatore. Molto simpatico! Forza Magyarország!
connorj
2023. szeptember 30. 20:33
MOST KELL A ROSSIVAL EGYÜTT AZ UTÓDJÁT FELKÉSZÍTENI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!