Újabb Abrams harckocsit vesztettek az ukránok Donyeck térségében

2024. augusztus 12. 06:03

Ukrajna eddig összesen 31 darab M1A1-est kapott, ebből 12-őt már elveszített a harcok során.

2024. augusztus 12. 06:03
Australian Army Demonstrates Firepower In  Exercise Chong Ju

Nyitókép: Scott Barbour/Getty Images

Az ukrán hadsereg egy újabb M1A1 Abrams harckocsit vesztett el a donyecki régióban, Mikolajivka közelében. Ugyan a páncélos pontos sorsáról nincs információ, de miután körülbelül öt találatot kapott, nem lehet kétséges – írta meg a Portfolio.

Hiába voltak sikeresek az ukránok Kurszk megyében, a donyecki harcok tovább folytatódnak, az orosz csapatok pedig lassan, de töretlenül nyomulnak előre a térségben.

Az ukrán hadsereg legjobban felszerelt egységei, köztük a 47. dandár, folyamatosan próbálják visszaverni az orosz erőket a legmodernebb nyugati harcjárművekkel. Azonban az amerikai M1A1 Abrams harckocsik sem sebezhetetlenek. A nyilvánosságra került felvétel tanúsága szerint, bár az ukránok „madárkalitkának” nevezett védelemmel látták el a páncélost, de az sem bizonyult elegendőnek az orosz drónok ellen.

Korábban már többször is előfordult, hogy Abrams harckocsik megsemmisültek egyetlen dróntámadás következtében, de eddig ez típusú jármű jóval ellenállóbbnak bizonyult. Az orosz erők legalább öt drónt használtak el a harckocsi megállításához. 

Ukrajna eddig összesen 31 darab M1A1-est kapott, ebből 12-őt már elveszített a harcok során.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

A front széthúzása annak a félnek kedvez, amelyik létszámfölényben van.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2024. augusztus 12. 13:33
Vigyázni az orosz mosógépekből meg mikrohullámú sütőkből kiszedett csipekkel - ásóba szerelve simán lerobbantják a menő USA tankokat, még azokat is, amiket az iraki ellenállók még parittyákkal meg pisztolyokkal sem tudtak megsemmisíteni.
Nimril
2024. augusztus 12. 12:54
Mondjuk százezer dollárból kilőni egy 10,6 millió dolláros harckocsit, elég jó aránynak mondható. :D Csak végre abbahagyhatnák már az újságírók ezt a "kilőhetetlennek mondott" meg "csodafegyver" faszságot, mert ilyenek nem léteznek. A Királytigrist is ki lehetett lőni, igaz, kellett hozzá vagy 8 Sherman, vagy 8 T-34. A mennyiség idővel mindig legyőzi a minőséget egy ilyen méretű ipari anyagháborúban. Jobban jártak volna az ukránok mondjuk 10-15 gyengébb, de ennyi pénzből kihozható harckocsival.
Felhasználo74
2024. augusztus 12. 12:29
Gondolom a tankot nem vezette senki az csak úgy ment mendegélt…. Hát basszus konzerv dobozban megpirulni … szerintem sovány vigasz ez a személyzet részéről a márka típusa
lofejazagyban-2
2024. augusztus 12. 11:16
a brit Challengerek meg misztikusan eltűntek az ukrán fronról, miután kettőt kilőttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!