Nógrádi György szerint ez az ukránok célja a kurszki támadással (VIDEÓ)

2024. augusztus 10. 07:53

A biztonságpolitikai szakértő szerint „ezért fejeknek kell hullania” az orosz erőknél.

2024. augusztus 10. 07:53
Volodimir Zelenszkij F16-osokat figyel. Fotó: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Fotó: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában vendégeskedett, ahol a kurszki eseményeket vették górcső alá. A térségben napok óta heves harcok dúlnak, értesülések szerint az orosz védelem összeomlott. De Donyeck megyében sem nyugszik a front.

A szakértő meglátása szerint az Európai Unió támogatja, hogy Ukrajna átcsap orosz területre, az USA nem. „Az USA közölte, hogy konzultál.

 Arról is lehetne egyszer egy beszélgetés, hogy miért radikálisabb Brüsszel, mint Washington?”

 – hangzott el. Azt pedig nem tudja elképzelni, hogy Washington nem tudott az ukránok tervezett lépéseiről, hiszen „minden létező szintjén az ukrán politikának ott vannak a brit és amerikai tanácsadók”.

Nógrádi arra, hogy az ukrán erők tíz kilométerre a határtól elfoglaltak egy kisvárost – ahol az utolsó orosz földgázmérő található –, úgy reagált, hogy kíváncsian várja, hogy ezt mit von magával.

Ezt is ajánljuk a témában

 „Kurszk pedig egy rendkívül érdekes kérdés” – folytatta, majd emlékeztetett, hogy a második világháborúban ott zajlott le a történelem legnagyobb páncélos ütközete. Majd azt a kérdést tette, fel, hogy tudtak betörni az ukránok erre az orosz területre, „hol volt az orosz hírszerzés, ezért fejeknek kell hullani” – jelentette ki.

Ezután azzal folytatta, hogy Zelenszkij először nem nyilatkozott, várta az eredményt. Nógrádi György felidézte, hogy a tavalyi vilniusi NATO-csúcson kijelentették, hogy a szövetségesek csak akkor nyújtanak támogatást Ukrajnának, ha sikereket ér el a fronton. „Ukrajna semmilyen sikert nem ért el, most áttört a határon kis létszámú erőkkel, harckocsikkal, páncélozott harcjárművekkel. (...) 

Az oroszok erre úgy reagáltak, hogy odavittek tartalékosokat, akik a bejövő ukránokat szétverik.”

„A cél pedig az, hogy bebizonyítsák Ukrajna képes egy támadásra. Egy olyan fronton, ahol eddig nem volt háború, a határok megvoltak, és ahol az ukránok átmentek. Meglátjuk a következményeket” – tekintett előre a biztonságpolitikai szakértő.

Az idézett elemzés a műsor elején hangzott el, melyet alább tekinthet meg:


 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. augusztus 11. 14:52
Első hullamban olcsó vodkával 'támadtak' az ukránok. Utána indultak meg a leopárdok...
2024. augusztus 11. 09:52 Szerkesztve
Az ukrán megint hülyeséget csinált. Ok. keresett egy gyenge betörési pontot a ruszkikhoz. Talált és előrenyomult benne. Az a gáz az ilyen területekkel, hogy egy darabig könnyű előrenyomulni benne. Mondjuk megszaladhatnak akár 30-40 km.-t is a kisebb támadólétszámuk ellenére. Igen ám, de pont ebben lesz a vesztük. Nagy eséllyel a benyomulási vonal kezdeti végénél az orosz átvághatja azt.Elvágva őket az utánpótlástól. Így a hátukba kerülve körbezárhatja a kisebb haderőt és már csak idő kérdése, hogy mindet totálisan felszámolja. Helyben leirtsa. Ezzel az ukrán fő élőerőt megtizedeli. A körbezártakat kinullázva. Jó poénnak induló törekvésből így lesz bumeráng. Lehet itt lelkesedni, mint bugajakab itt alattam, csak nem érdemes, mert még korán van. (amúgy ezzel végképp vége van a honvédő háború hamis illúziójának az ukik számára is)
lajajakab11
2024. augusztus 10. 10:41
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
2024. augusztus 10. 10:21 Szerkesztve
"Majd azt a kérdést tette, fel, hogy tudtak betörni az ukránok erre az orosz területre, „hol volt az orosz hírszerzés, ezért fejeknek kell hullani” Megmondom: ott volt az orosz hírszerzés, ahol az izraeli a Hamasz izraeli betörésekor. Sehol. Tanulság: az orosz hírszerzés ugyanazon a szinten áll, ahol az izraeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!