Erőszakos hatalomátvételtől tart Joe Biden

2024. augusztus 08. 18:51

Az amerikai elnök szerint nem biztos, hogy simán mennek majd a dolgok a választásokat követően.

2024. augusztus 08. 18:51

Nyitókép: Képernyőfotó 

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy kétli, hogy a novemberi elnökválasztás után, 2025 januárjában békésen kerül sor a hatalomátadásra. Az elnök erről a CBS Newsnak adott interjújában beszélt, amely az első interjúja volt, amióta kiszállt az elnökválasztási versenyből. Biden arra a kérdésre, hogy békés lesz-e a hatalomátvétel az elnökválasztást követően azt válaszolta: 

Ha Trump nyer, nem, egyáltalán nem vagyok benne biztos. Ha Trump veszít, akkor sem vagyok benne biztos”. 

Trump márciusban arra figyelmeztetett, hogy ha elveszíti a 2024-es választást, az „vérfürdő” lesz az amerikai autóipar és az ország számára – Biden és kampánya gyorsan rászállt erre a megjegyzésre, és azt kezdték híresztelni, hogy a volt elnök politikai erőszakra uszít. Biden végig azzal kampányolt, hogy Trump veszélyt jelent az amerikai demokráciára, saját kampányának középpontjába „a demokrácia védelmét” helyezte.

A valóságban viszont éppen a demokraták hergelnek szünet nélkül politikai ellenfeleik ellen. Ennek az agresszív retorikának is köszönhetően követett el egy fiatal merényletet Donald Trump ellen júliusban, a republikánus elnökjelölt élete mindössze néhány centiméteren múlott. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. augusztus 22. 13:58
Miért tart erőszaktól, nem akarja majd átandi az elnökséget a bukta után..?
Beszélgető
2024. augusztus 09. 15:11
Most jön az, hogy fülön lövik a kamalát!
Phm045
2024. augusztus 09. 08:01
Inkább a jenkiföldön dúló polgárháború mellett szavaznék a jenkik vereségével, mert a kvótapicsa nyer akkor atomháború lesz......................
DBZ22
2024. augusztus 08. 22:48
Ha Trump nyer akkor legalább a liberális államokban ( pl : Kalifornia ) de szinte az összes államokban polgárháború ( de legalábbis nagy zavargások ) lesznek , a média próbálja majd elbagatellizálni . Ha Harris a befutó akkor világháborúig meg sem állnak , Ukrajna és Izrael erre tökéletes alap . ( a média a "szélső " jobboldalt okolja majd ) . Részemről inkább Trumpnak szurkolok , innen nézve nem is olyan nagydolog az a kis csetepaté ott az óceán túlsó partján .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!