Oroszország budapesti nagykövetsége közölte: ha ezt meglépi a NATO, kitörhet a világháború

2024. március 06. 15:55

Egész konkrét okot neveztek meg.

2024. március 06. 15:55

Nyitókép: NATALIY ZEMBOSKA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

***

Az ukrajnai háborúról adott ki közleményeket szerdán Oroszország budapesti nagykövetsége. A két kommüniké alapvetően a már ismertetett orosz álláspontot közli, illetve szót ejt a NATO-val való esetleges eszkalációról is – írja az Index.

A közleményeket a laphoz juttatták el e-mailben. A nyugati országok szerepéről az ukrajnai konfliktusban című közleményben leírták, mi vezethet a háború eszkalációjához.

Ha a NATO államai F–16-os vadászgépeket is át akarnak adni Ukrajnának, az szerintük eszkalációt eredményezne.

Mint írták, ezek a repülőgépek képesek taktikai nukleáris fegyverek szállítására, és ezért „a NATO és Oroszország közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázatával járna”, ha átadnák őket az ukránoknak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. március 07. 13:08
Nekünk nincs mitől félni, hiszen a pedofil barát tolvaj cigánynak főnöke a tömeggyilkos Putyin geci!!!!!!! Most vonyíthattok fideszes kutyák van miért!!!!!!
concrete
2024. március 06. 20:24
Olyan ez az eszkaláció meg 3. vh, mint az állandó farkasriogatás. Már régen devalválódott. Utóbb meg (nem örülök) a francia apróságnak lesz igaza.
cicologus
2024. március 06. 19:28
már rég kitört,kérdés,mikor ér ide.a második is 39 ben tört ki,44 ben ért ide.van még idő böven
csapláros
2024. március 06. 19:22
o1gpedofilfiles32 2024. március 06. 17:49 ..."Mert magukat lovik az ukranok, ezt mindenki tudja! Na!"... Ja, ja: mi is magunkat lőttük volna tökön, ha leszakadtunk volna a ruszki gázról, ha a bezsírozott 170 valahány lövegünket, és a Gripenjeinket odaadtuk volna az ukiknak, miközben mi meg helyettük fizettük volna tovább 2026-ig a lízing díjat, meg kivezényeltük volna a honvédséget a Donyeckbe ahogyan azt ti a buksi fejeitekkel szépen elképzeltétek, húgyagyúak...Kac-kac... Így most az ukik rohantak bele nemhogy a pofonba, de a megsemmisülésbe is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!