Macron: Ha Oroszország győz, Európa hitelessége nullára csökken

2024. március 14. 22:02

A francia elnök azt mondta, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön.

2024. március 14. 22:02
President Macron Meets With Czech Republic Leaders Over Arms To Ukraine

Nyitókép: Gabriel Kuchta

 

Emmanuel Macron francia államfő szerint ha Oroszország megnyeri a háborút Ukrajna ellen, akkor Európa hitelessége nullára csökken. Az ukrajnai háború „egzisztenciális (kérdés) Európa és Franciaország számára” – mondta csütörtök este a köztársasági elnök a France2 francia köztelevíziónak és a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott élő interjúban, kiemelve, hogy ugyanakkor Franciaország „soha nem fog támadni, soha nem fogja átvenni a kezdeményezést”, mert „Franciaország a béke ereje”

Ezt is ajánljuk a témában

„Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet, 

és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön” – fogalmazott a francia elnök.

„Gondolja, hogy a lengyelek, a litvánok, az észtek, a románok és a bolgárok egy másodpercig is békében maradhatnának orosz győzelem esetén Ukrajnában?” – tette hozzá Emmanuel Macron, és kijelentette: „ha Oroszország megnyeri ezt a háborút, Európa hitelessége nullára csökken”.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. március 15. 17:28
ujat vakkantott a harcicsivava a jegesmedvenek, hatulrol harom bosz balti tengerimalac vicsorgo egyetertesevel :)
gyurcsi
2024. március 15. 13:21
Azért még az orosz föld egy jó része is Európa...
tompika-2
2024. március 15. 12:09
A mi nincs az nem nullázódhat le. Lám Macron van, és le is nullázódott.
KBA98
2024. március 15. 11:58
Hülye barom! Egy nagyképű bankár, akinek lövése sincs a politikáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!