Reuters: terítéken az egy hónapig tartó tűzszünet Izrael és a Hamász közt

2024. január 24. 09:25

A hírügynökség szerint ha ez megvalósul, akkor újabb fogolycserére is sor kerülhet.

2024. január 24. 09:25

A Reuters szerdán arról írt, hogy újra tárgyal a tűzszünetről Izrael és a Hamász. Mint írják, újra katari, egyiptomi és amerikai közvetítők útján tárgyalnak a felek a tűzszünetről, ami most akár egy hónapig is tarthat.

A hírügynökség egyelőre annyit tudott meg, hogy mindkét fél beleegyezne a fegyvernyugvásba, és

közben újabb fogolycserére is sor kerülhetne, azonban a részletek még nincsenek tisztázva.

A Mandiner kedden arról számolt be, hogy jelentős veszteséget szenvedett az izraeli hadsereg. Hétfőn 24 katona vesztette életét a Gázai övezet déli és középső részén dúló harcokban, ahol Izrael támadást indított az övezetet irányítása alatt tartó Hamász iszlamista terrorszervezet megmaradt erői ellen, és megpróbálta megtisztítani a határközeli területeket.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök viszont kedden kijelentette, hogy az „abszolút győzelemig” nem ér véget a háború a Gázai övezetben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 26. 18:48
ENSZ-diplomatának álcázott iszlamista terroristák is voltak az izraelre támadó népiró palesztin állatok között. Kórházakbba és iskolákba telepitették a rakéta-kilövőiket. Csak hogy propagandát folytathassanak a miattuk meghalt civilekkel. Az iszlamistáknak még a sajátjaik élete sem számit.
Tommaso
2024. január 26. 17:57
Beszélgető, TE valóban minuszos tudással birsz??? Ez csak a Biblia c. mesében KÁNAÁN. Izrael jelentős része SIVATAG, a zsidók kemény munkával tették élhetővé. Erre jönnek a haverjaid, a népirtó arab terroristák, és az egészet maguknak akarják.
Tommaso
2024. január 26. 17:52
"Izrael tegyen meg mindent a népirtás megelőzésére" Erre egyetlen megoldás létezik. Likvidálni kell az összes arab terroristát. És abban a pillanatban nemcsak a népirtás szűnik meg, a háború is véget ér. És egészen addig béke lesz, amig az arabok - immáron HATODSZOR - újra meg nem támadják Izraelt.
Tommaso
2024. január 25. 18:12
Eddig ÖT DB arab izraeli háború zajlott le. Ebből ÖT esetben az arabok voltak az agresszorok, és Izrael a megtámadott. Négy esetben Izrael győzött. És az arabok - négy arab ország hatalmas, közös hadserege - a vesztes. Most van készülőben az 5. győzelem. Az arabok jelenleg nagyobb területen élnek, mint EURÓPA. A zsidók viszont kisebb területen élnek, mint fél DUNÁNTÚL. De az araboknak még ez is kéne. Kedves(nek nem mondható) Arabok! NE legyetek már oly kapzsik és telhetetlenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!