Egyre valószínűbb, hogy amerikai alku miatt szavazták meg a törökök a svéd NATO-csatlakozást

2024. január 25. 08:09

Kiderült, hogy Joe Biden már támogatná az F-16-osok eladását Törökországnak.

2024. január 25. 08:09

Antony Blinken amerikai külügyminiszter januárban Isztambulba utazott. A Biden-kormány szeretné elérni, hogy Törökország és a térség más erői gyakoroljanak nyomást főként Iránra és csatlósaira egy regionális konfliktus kialakulása veszélyének csillapítása érdekében. Valószínűleg azonban nem csak ezért utazhatott Törökországba az amerikai külügyminiszter, hanem szóba kerülhetett Svédország NATO-csatlakozása is.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok F-16-os vadászgépekkel honorálja meg Törökországnak,

hogy kedden végül megszavazták Svédország NATO-csatlakozását – írja a Reuters.

Szerdán, az ankarai parlament jóváhagyása után Joe Biden amerikai elnök azonnal lépett, és levélben kérte a Kongresszus és a Szenátus külügyi bizottságát, hogy támogassák az F–16-osok eladását Törökországnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 25. 17:50
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
gyaloggos
2024. január 25. 15:55
remi ! JA, Törökország 240 F 16 C/D gépet gyártott a saját hadseregének, és 40 -et szerelt össze Egyiptomnak. EZ már régi, 30 - 40 éves történet, és IGEN, valószínűleg a legújabb fejlesztésekről lehet szó, melyek már nem illeszthetőek azokba a régi típusokba.
remi
2024. január 25. 14:35
"NATO 2. legerősebb szárazföldi hadseregét adó állam miért nem kaphatta meg eddig az F16-osokat, mí UKRAJNA nem NATO -tagként pedig igen!" A türkiknek asszem olyan 150-200 db körüli F-16 van üzemben, még gyártó (valójában összeszerelő) országnak is számítanak, itt inkább valami up-to date gépekről, fegyverzetről vagy alkatrészekről van szó a valóságban. De ettől még a görög-örmény lobbi az usák szenátusban továbbra is blokkolni fogja a bulit, ha lehetősége lesz rá.
gyaloggos
2024. január 25. 14:10
MAGYARORSZÁG pedig ÉRTHETETLENÜL, megmagyarázhatatlanul tette azt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!