Nógrádi: Egy szó sem igaz abból, amit Zelenszkij mond, de jól hangzik (VIDEÓ)

2024. szeptember 06. 17:07

A biztonságpolitikai szakértő a napokban kialakult ukrán kormányválságra reagált a Hír TV műsorában.

2024. szeptember 06. 17:07

Nyitókép: Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában mondta el véleményét a napokban végbement ukrajnai vezetőcserékről

Mint ismert, szerdán több ukrán miniszter is benyújtotta lemondását a parlamentnek, köztük Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter, Olekszandr Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős miniszter, valamint Ruszlan Sztrilec, a környezetvédelmi tárca vezetője. De a névsorban ott szerepelt Dmitro Kuleba külügyminiszter is, akinek a távozása több szakértő szerint is egy új korszakot vetít előre.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint Nógrádi fogalmazott, „Zelenszkij alapötlete az, hogy azért kellett kormányátalakítást csinálni, mert így spórol, és  kevesebb minisztérium lesz. 

Ebből azonban megint egy szó sem igaz, de jól hangzik” 

– jelentette ki.

Senkit sem hagytak az út szélén

A szakértő ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy mindegyik leváltott miniszter valahol csúcspozíciót kapott. „Tehát túl nagy változás nincs” – fűzte hozzá. Majd külön foglalkozott Kuleba helyzetével. Elhangzott, hogy ha hinni lehet a sajtójelentéseknek, akkor az ukrán diplomácia egykori vezetője Brüsszelbe megy nagykövetnek. „A felesége és a gyermekei ott élnek, ez anyagilag felfelé bukás, ugyanakkor morálisan nem az” – vélekedett Nógrádi.

Ezután arra is kitért, hogy szeptember 6-án, pénteken találkoznak a Rammstein-csoport tagjai. „Ezek döntően olyan nyugati országok, amelyek támogatják Ukrajna felfegyverzését, további anyagi támogatását. Zelenszkij itt elérte azt, hogy egy négyszemközti találkozója volt a német kancellárral, Scholzzal. Nyilván újra pénzt, fegyvert, lövegeket és Taurus-rakétákat kért” – vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet Nógrádi György.

Az idézett részek a műsor 7. percétől hangzanak el:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 06. 20:41
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
snfbvksan
2024. szeptember 06. 19:35
"Nyilván újra pénzt, fegyvert, lövegeket és Taurus-rakétákat kért" A drogos pöcszongorista nem kér, hanem KÖVETEL. És aki azt kifogásolja, mint pl. Ben Wallace, azt egyből kirúgják.
Syr Wullam
2024. szeptember 06. 19:29
"Ezután arra is kitért, hogy szeptember 6-án, pénteken találkoznak a Rammstein-csoport tagjai." Ramstein lesz az, bármennyire keménykednek. 🤭
g50423c
2024. szeptember 06. 18:55
Lényeg az hogy gyuribá a magyarországi fszb szócső mindig igazat mond, csakis az igazat. LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!