Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Ferenc pápa őszinteségi rohama

2024. június 05. 06:44

„Túl sok a buzerancia a fiatal papnövendékek körében.”

2024. június 05. 06:44
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Fotó: Mandiner/Trenka Attila

„Kisebb balhé bontakozott ki Ferenc pápa mondatai – pontosabban egy konkrét mondata kapcsán, amit persze a Vatikán azóta megpróbál tompítani. »Túl sok a buzerancia a fiatal papnövendékek körében« – így hangzott a mondat a pápa kb. egy héttel ezelőtti, a katolikus püspököknek tartott beszédében. A Daily Telegraph megszerezte az eredeti olasz szöveget, amiben állítólag pontosan így fogalmazott.

Igen, ezt az a pápa mondta, aki a libsik nagy kedvence volt, amikor a migránsok lábát mosta. Lehet, hogy most ki fognak ábrándulni belőle? Vagy most már sosem volt szimpatikus pápa, és sosem szerették őt?

Persze, tudjuk, Ferenc pápa egy kissé ellentmondásos. Már eleve hogy lehet egy keresztény ember marxista is, vagy legalábbis hogyan szimpatizálhat az osztályharc helyességével, sőt, szükségességén alapuló, a gazdagokat likvidálni akaró politikai törekvésekkel. Amikor minden ember egyenlő Isten előtt, és senkinek sincs joga a másik fölött ítélkezni, nemhogy kifosztani vagy likvidálni, ami a dél-amerikai forradalmárok kedvelt módszere volt mindig is.

De Dél-Amerika egy furcsa hely, ott ez elmegy. Ott előfordul olyan is, hogy a keresztény templomok falán a kereszt mellett a Nap és a Hold is megjelenik, ami azt jelzi, hogy az ottani kereszténység kissé magába integrálta a helyi természetvallásokat. De a pápa számos megnyilvánulása is fejvakarásra ad okot. »Néha mond jókat« – ahogy Puzsérra mondták egy időben (valószínűleg pár hektoliter ayahusca-teával ezelőtt), amikor még néha tényleg voltak épeszű gondolatai, és nem borította el teljesen sem az orbanofóbia, sem az aktuális baloldali messiás iránt érzett féktelen szerelme. (...)

Most is belendültek, és miután a pápa kimondott egy őszinte, és a Biblia tanításaival abszolút összhangban lévő mondatot, a Vatikán sajtóosztálya máris nekiállt az átkeretezésnek. Hivatalos közleményükben így fogalmaznak: a pápa senkit sem akart megbántani, sem pedig homofób módon kifejezni magát. Bocsánatot kér mindazoktól, akiket sértett a szóhasználata, amiről egyesek beszámoltak. Ahogy már korábban is többször kifejtette: Az egyházban mindenki számára van hely. Mindenki számára! Senki sem haszontalan vagy fölösleges, van hely mindenkinek!

Lépjünk egy lépést hátrébb, és nézzük meg… A papi nőtlenség, a cölibátus önmegtartóztatást is jelent. Nem azt, hogy a papok házasságra nem léphetnek, de amúgy csajozhatnak, ha épp olyanjuk, van, lehetnek barátnőik, stb. Nem. Szex nuku, Akkor hát teljesen normális, hogy magukat homoszexuálisnak valló kispapok se jelentkezhessenek a szemináriumokra. Merthogy ha valaki megtartóztatja magát a szextől, az nem lehet meleg. Az szexmentes. Ha valaki meleg, az szexuálisan aktív.

Ha valaki a férfiakat szereti, és szexel velük, akkor viszont ne legyen pap. Az nem megy, hogy nőkkel nem szexelhetnek a papok, csak férfiakkal. Szóval Ferenc pápa nem homofób, hanem – legalábbis most – egyszerűen csak következetes.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. június 06. 09:24
Az " ősegyházban " azonali kizárást vont maga után : HITTAGADÁS , SZÁNDÉKOS GYILKOSSÁG , HÁZASSAGTÖRÉS
templar62
2024. június 06. 09:18
" A jelenlevők kivételek ?"
google-2
2024. június 05. 18:04
Hát azért mindenkinek ne legyen hely az egyházban - a buzulók buzuljanak inkább máshol. Az egyház nem a szexuális elhajlások terepe kéne hogy legyen. Még eszükbe sem kellene jutnia, hogy pont ott parádézzanak.
Lajoss
2024. június 05. 16:26
Jeszi szánalmas boldogsága…Beszéld meg a Szájer doktorral, segít eligazodni…vagy a Péterfalvi Attila is segíthet…🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!