Új, rejtett kamerás felvételt mutattak be Putyin egyre fényűzőbb palotájának belsejéről (VIDEÓ)

2024. május 07. 18:54

Az orosz elnök továbbra is tagadja, hogy köze lenne az épülethez.

2024. május 07. 18:54

Nyitókép: YouTube

Friss videót tettek közzé Vlagyimir Putyin Fekete-tenger partján álló és épülő-szépülő palotájának belsejéből – számolt be a HVG. A lap szerint a Krasznodar régióbeli Gelendzsik közelében álló épületet Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető Korrupcióellenes Alapítványa és a független orosz Proekt oknyomozó portál munkatársai közösen járták be, rejtett kameráikkal négyórányi anyagot rögzítettek, melynek 40 perces kivonatát a Meduza mutatta be.

Az épülő palota először 2010-ben, egy nyílt levél nyomán került be a hírekbe, de leginkább 2021 januárjában lett ismert, amikor Navalnij és Korrupcióellenes Alapítványa közel kétórás dokumentumfilmet tett közzé róla a YouTube-on, mely már több mint 132 millió megtekintésnél jár:

A friss képsor számos soha korábban nem látott részletet mutat a palotából, illetve az is kiderül belőle, hogy helyenként a Navalnijék által korábban bemutatott tervekhez képest komoly átalakításokat hajtottak végre benne. Ez a dekorációt is érinti, a közösségi terekben korábban kiállított, viszonylag semleges romantikus festmények helyén most már történelmi csatákat, például 

az 1812-es borogyinói csatát és az 1242-es Csúd-tavi csatát ábrázoló festmények reprodukciói lógnak.

A palota megújított belseje arra is utal, hogy Putyin számára újra előtérbe került a vallás. A korábbi tervek szerencsejáték-terme helyén most egy kápolna van. Ebben egy olyan pad is áll, amely az orosz ortodox hagyomány szerint technikailag a cár trónja.

Putyin egyébként tagadja, hogy köze lenne a palotához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ferenc9-2
2024. május 08. 16:24
Nini! ...Ezt a nyugati propaganda szart!
Felvidéki MAGYAR
2024. május 08. 11:55 Szerkesztve
Neki miért nem lehet? Zselének hány van? Vagy sima mocsok bűnözők élhetnek kastélyokban? Azok mit tettek le pl. A nemzetük asztalára?? Micsoda szenzációhajhász hülye cikk ez? Pláne, hogy a köpet HVG a forrás ...
alexandrosz-2
2024. május 08. 10:40
OK. De mi a hír?
békalepcse2.0
2024. május 08. 08:28
Internácijaik megint bizonygagják mekkora bunkó parasztok. A proli irígység elveszi jözan eszüket is. Egy olyan építkezés ami Putyinnal kapcsolatos azt igen magas kockázatúnak gondolnám és oda kicsit bemenni kamerázgatni az bizony birtokháborítás és illegális behatolás egy fokozottan védett épületbe amit pár év szibériával szoktak jutalmazni. Egyébként meg miért ne engedhetné meg magának Putyin? A bilgecinek a vagyona valahogy egyik szemétláda internácinak nem fáj pedig az az eddigi tevékenysége alapján is pár évet érdemelene a fekete delfinben, nem luxus életet. Javasolnám a mocskos fanyalgóknak Nagy Katalin erotikus palotájának a megtekintését, az való nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!