Így szalámizza le az ellenzéket Magyar Péter új pártja

2024. április 18. 18:38

Friss felmérés látott napvilágot, amely nem sok jót ígér a baloldali pártoknak.

2024. április 18. 18:38

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Az Euractiv által közölt legutóbbi felmérés szerint Magyar Péter új pártjának felbukkanása az ellenzéki térfélen komoly változást hozhat az EP-választáson: a Tisztelet és Szabadság (TISZA) párt a szavazatok 13 százalékát szerezheti meg, és ezzel 3 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe – szúrta ki az Euronews.

Az áprilisi adatok szerint ehhez hasonló eredményre számíthat a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd pártszövetsége is. Ebben az esetben

ez három DK-s képviselőt jelentene, hiszen abban állapodtak meg, hogy közös listájuk első három helyén DK-s politikus szerepel.

A felmérés szerint egy vagy két mandátumot szerezhet a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom. A végeredményt befolyásolhatja, hogy az 5 százaléknál kevesebbet elérő pártok nem jutnak be az EP-be, így a rájuk leadott szavazatok elvesznek. Ez azt jelenti, hogy ha sokan szavaznak ilyen pártokra, akkor az 5 százaléknál többet elérők könnyebben jutnak egy-egy mandátumhoz.

Egy korábbi felmérés szerint egyébként még mandátumot sem fog tudni szerezni a Momentum. A felmérés egyébként 11 mandátumot jósol a kormánypártoknak. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
holger82
2024. április 18. 22:32
"Magyar Pétert nem politikusként kell értelmezni, hanem a pszichológus szemével." Inkább csak pénzszerzésre használja az egész politikai bohóckodását (mert elapadt a ner-es apanázs), semmi más célja nincs. A szellemi korlátai elég jól megmutatkoznak konfliktushelyzetben.
Palatin
2024. április 18. 22:15
Magyar Péter nagyon jól megtanulta a politikai halandzsát, és azt gondolja, hogy abból nagyon jól meg tud majd élni. A naiv emberek hátán nyilván fele is tud majd kapaszkodni valameddig, pl. eltudom képzelni, hogy kijut Brüsszelbe EU-képviselöként, zsíros gázsival. Attól fogva fütyülni fog mindenre és mindenkire, föleg a választóira, ellébecol Brüsszelben, abban a luxusban, amit egész életében megszokott megszokott. Számára erröl van szó, ezért csinálja. NEKI CSAKIS EZ A CÉLJA SEMMI MÁS, megsugom mindenkinek, aki még ezt magától nem találta ki, holott ez nyilvánvaló. Az igazi alkotó politika egy kutya-kemény meló. MP nem szokott a munkához, ö egy pofáznok. Abszolut elképzelhetetlen, hogy ez az ember egy olyan terhet, mint a kormányzás magára vegye. De ha igen, az annál rossabb a magyaroknak. Magyar Pétert nem politikusként kell értelmezni, hanem a pszichológus szemével.
2024. április 18. 22:14 Szerkesztve
Ideje, hogy Judittól bocsánatot kérj, Péter,te álnok, csalárd, nőverő férj. Ajánlom néked, hogy a bőrödbe férj, Ám népünktöl áldást soha ne remélj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!