Kínai utasokat parodizáltak a stewardessek – a rasszista videó az állásukba került (videó)

2024. március 22. 18:29

A légitársaság szóvivője szerint a rasszizmus minden formája teljességgel elfogadhatatlan.

2024. március 22. 18:29

Nyitókép:Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Holly Walton és Lauren Bray, a British Airways légitársaság két stewardesse viccesnek hitt videóban parodizálták a kínai utasokat TikTokon, ami kirúgásukhoz vezetett – olvasható a Metro hasábjain.

A videón Walton kínai akcentussal és szeme szélét elhúzva gúnyolta az ázsiai utasokat. 

A Tiktokra föltöltött felvételt társa készítette, amelyben kollégáik szerint egy kínai családon gúnyolódtak, akik nem beszéltek túl jól angolul. Egy másik utaskísérő szerint kollégái „szándékosan nevettek” a családon, amely „a lehető legrosszabb üzenet” az utasok felé.  

A két stewardesst a botrány kitörése után berendelték a légitársaság londoni központjába, ahol közölték velük, hogy ki vannak rúgva. 

A járat személyzetének egyik tagja így nyilatkozott: „Ez a felvétel obszcén. Az, hogy bárkinek ilyen rasszista gondolatai támadnak, majd lefilmezik és megosztják a világgal, egyformán megdöbbentő és butaság. Ez rendkívül káros a légitársaság számára, és megérdemelték, hogy kirúgták őket."

A British Airways szóvivője azt mondta: „A rasszizmus minden formája teljességgel elfogadhatatlan, és nagyon komolyan vesszük az ilyen jellegű vádakat. Ez a két személy már nem alkalmazottunk.”

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. március 23. 15:38
Azt hitték, kínaiakat, oroszokat most éppen szabad kifigurázni. Hát menők lettek, de a légitársaságtól. Legyenek komikusok, hátha….
goldie-2
2024. március 23. 09:47
Nem értem, 23 komment volt jelezve, de csak 4 jelent meg. Ma már nem először.
alexandrosz-2
2024. március 23. 08:18
A parodia, a vicc, a humor nem rasszizmus, akkor se, ha nem egyezik az izlésünkkel. Ráadásul a sztyuvik egy valós jelenséget mutattak be, viccesen. A woke elpusztít mindent és mindenkit.
Majdmegmondom
2024. március 23. 05:35
Na, ezért nincsenek mostanában jó filmvígjátékok, a társaságban nagy röhögések, mert mindenkinek alaposan meg kell gondolnia, hogy melyik szavával kit bánt meg... Éljen a "visszafelé" haladó nyugat! Hú, de szar már ez a világ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!