Amerikában azt hiszik, rájöttek Orbán Viktor legnagyobb titkára

2024. március 18. 11:23

A Princeton Egyetem professzora szerint azért van ekkora hatalma a magyar miniszterelnöknek egy tízmilliós ország vezetőjeként, mert nem tartja be az udvariassági szabályokat.

2024. március 18. 11:23

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

Orbán Viktor egy tízmilliós ország vezetőjeként messze a súlycsoportja fölött teljesít – véli Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora a The Washington Post beszámolója alapján. Az ismert baloldali elemző azt állítja, hogy

a magyar miniszterelnök a figyelemmel együtt hatalmat is kap, amelyet az udvariassági szabályok megszegésével ér el.

A cikk szerint bár Orbán Viktor elszigetelte Magyarországot számos szövetségesétől az Európai Unióban és a NATO-ban, eközben rajongókat szerzett az amerikai republikánusok körében.

Korábban a világ egyik legelismertebb hetilapjában, a The Economistban is címlapsztorit írtak Orbán Viktorról és szövetségeseiről. „Érzik, hogy most övék a konzervativizmus, és igazuk lehet" – állapította meg a szerző.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­á­­n­­y­­o­­­k­ ­v­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
panyigai péter
2024. március 18. 17:42
Lehet, hogy az udvariassági szabályok megszegésével pl. restaurálni lehetne a Brit Birodalmat? Vagy az asszírt?
kőbaltás
2024. március 18. 16:33
Orbán Viktor nagyon is jól vezeti a hazáját . Azonban egyetlen ügy miatt sok szavazót fog veszíteni a FIDESZ. A kormány körömszakadtáig ragaszkodik az óraátállításhoz,pedig már semmi értelme nincsen. Hosszabb távon nagyon ártalmas az egészségre az évi kétszeri átállás. Orbán demokráciáról beszél,de szembemegy a többség akaratával. Vajon ebben miért nem számít az elsöprő többség. Az meg teljesen mindegy,hogy este,vagy reggel égetjük a villanyt. Sajnos a kormány egyre jobban nem figyel az emberekre a hosszú uralkodás alatt belekényelmesedett a hatalomba. Ez lesz a veszte.
Pamacs01
2024. március 18. 16:30
"A Princeton Egyetem professzora szerint azért van ekkora hatalma a magyar miniszterelnöknek egy tízmilliós ország vezetőjeként, mert nem tartja be az udvariassági szabályokat." Tehát a szervilizmus az új udvariassági szabály?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!