Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Bolondok napja: április 1-től legális lehet a kannabisz a németeknél

2024. február 08. 08:22

Ez a német egészségügyi miniszter régi álma.

2024. február 08. 08:22
null

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter eddig is nagy szószólója volt a kannabisz legalizációjának, most azonban úgy tűnik a ZDF szerint, hogy valóra válhat az álma, ugyanis a megjelent hírek szerint Németországban áprilistól dekriminalizálhatják a kábítószert. A tárcavezető szerint a jövőben rekreációs célra lehetne 18 éves kor felett, kis mennyiségben termeszteni és fogyasztani a marihuánát. A tervezet része, hogy kikerülne az anyag a kábítószertörvény hatálya alól, ahol jelenleg például a heroinnal együtt szerepel és

18 éves kor felett engedélyeznék 25 gramm kannabisz birtoklását. 

Bár kereskedni tilos lenne vele április után is, azonban létrehoznának úgynevezet kannabisz-klubokat is, ahol a tagok közösen termeszthetnének és egymásnak adhatnák a kábító hatású anyagot. A téma annyira megosztó, hogy nemcsak az ellenzéki CDU és a CSU is ellenezte, de még a német kormányt alakító koalíciós felek között sem volt meg a közös álláspont. A német parlament februárban szavazhat a tervezetről, azonban a Bundestag mellett a Bundesrat támogatására is szükség van. 

Lauterbach amúgy azzal érvel a legalizáció mellett, hogy sokan így is kábítószereznek és jobb lenne, ha adalékanyag nélküli, „megfelelő minőségű” terméket használhatnának. 

Nyitókép: Cecilia SANCHEZ / AFP

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. február 08. 13:57
Az úgy tejesen jó lesz, 250km/h -val az autópályán, betépve.
Spiritmonger
2024. február 08. 13:30
Nem kötelező kábszizni. Aki füvezni akar, azt éppen ezért nem kell baszogatni. Senkinek se lesz rosszabb, ha az egységsugarú jómunkásember elpöfékel egy spanglit. Sőt, adóbevételt generál a legális motyó.
Banned310
2024. február 08. 11:28
HELYES
JohnnyFirpo77
2024. február 08. 11:05
Bitrex®JohnnyFirpo77 2024. február 08. 10:00 "Egy finom whiskey, konyak, egy pohár édes bor, egy hideg sör igenis finom, és jólesik. És még mielőtt kioktatnál öcsisajt, én 1980-ban szívtam először hasist Bécsben, aztán 25 éven keresztül többé-kevésbé rendszeresen éltem vele. Saját "kertészetem" is volt, és baráti, ismeretségi köröm is hasonló tagokból állt. Úgyhogy tudom, miről beszélek, ha azt állítom, hogy a fű, a hasis, a "kekszek, sütemények" csak egy plusz élvezeti szer az alkohol mellett. Senki nem volt absztinens." 1. Attól még, hogy neked saját kertészeted volt, nem jelenti törvényszerűen azt, hogy igazad is van. Az alkohol fűvel keverve sokakban émelygést, hányingert és rosszullétet kelt. Attól még hogy te és a barátaid piával füveztetek, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bolygón mindenki más is így csinálja. Folyt. köv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!