Amit tudunk, s ami csak politikai hisztéria és kampány

2024. január 23. 18:47

Világos stratégia a háború megnyerésére egyik oldalon sincs.

2024. január 23. 18:47
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„1. Semmit nem tudunk arról, mit tenne a Trump, azon túl, hogy állítása szerint »24 óra alatt megoldaná a háborút«. Ugyanakkor tudjuk, hogy Trump volt az, aki először adott támadó fegyvereket Ukrajnának 2017-ben, és ugyancsak ő volt az, aki erőltette 6-7 évvel ezelőtt a NATO tagországok általi felfegyverzését és a védelmi kiadások emelését. Ha ez akkor megtörtént volna, akkor ma Ukrajna számára is lett volna mit adni, nem félig üres ígéreteket. Ez az, amit tudunk, a többi csak politikai hisztéria és kampány.

2. Az amerikai geopolitikai érdek azonos, függetlenül attól, hogy republikánus vagy demokrata elnök van az ország élén. 

A geopolitikai érdek pedig a II. világháború után kialakult területi status quo megőrzését, az amerikai dominancia megmaradását, valamint az amerikai szövetségesek és partnerek védelmét helyezi a középpontba.

3. Világos stratégia a háború megnyerésére egyik oldalon sincs. Oroszország most bizakodó: a szankciók nem váltak be, az ukrán ellentámadás nem hozott eredményt, a Nyugat megosztottnak tűnik. Ezek miatt azt gondolják, hogy az idő nekik dolgozik.

4. Ugyanakkor Ukrajna számára sem fordult a helyzet negatív irányba: megállították az orosz támadást, ellentámadásba lendültek, a területeik egy részét visszafoglalták. 

Az ukrán katonai összeomlás nem történt meg, pont ellenkezőleg, stabilizálták a front teljes vonalát, és egy stabil légvédelmi rendszert építettek ki, amely a hátország ellen irányuló orosz rakéták túlnyomó részét elfogja. Közben pedig elindult a védelmi ipar helyreállítása Ukrajna területén. Ők is abban bíznak, hogy az idő fogja megoldani a háborút.

Az időfaktor akkor alakulhat alapvetően az orosz számítások szerint, ha a Nyugat valóban befejezi Ukrajna támogatását.”

Nyitókép: Szerhij Dolzsenko

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konyvtaros-0
2024. január 23. 22:37
Ez az ember cipesz?
HunCsz
2024. január 23. 22:17
Féreg antonka a Mandiner jóvoltából felolvassa a napi globalista mi atyánkját. A kutyát nem érdekli kivéve a Mandinert. De miért fontos ennek a sulytalan,jellemtelen senkinek a valóságot teljesen nélkülöző, ostoba atlantista himnuszai. egyátalán mit keres itt ez a belorusz hazaárúló senki. Ez egy beépitett ötöd osztályú ügynöke a CIA-nak.
Öregsas
2024. január 23. 20:50
"Közben pedig elindult a védelmi ipar helyreállítása Ukrajna területén." - pont úgy vannak vele, mint Kőműves Kelemen magos Déva várával. Igaz itt az omlást a muszka okozza.
julius68-2
2024. január 23. 20:43
"stabil légvédelmi rendszert építettek ki, amely a hátország ellen irányuló orosz rakéták túlnyomó részét elfogja." 2024.01.23. Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka kedden bejelentette, az orosz erők által az éjszaka folyamán kilőtt 41 rakétából 21-et meg tudott semmisíteni az ukrán légvédelem. Az 51,2% Anton szerit, túlnyomó !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!