Zelenszkij: Oroszország már a győzelemben sem reménykedik

2023. szeptember 12. 13:11

Az amerikaiak azonban nem úgy látják, ahogy az ukrán elnök.

2023. szeptember 12. 13:11
ZELENSZKIJ, Volodimir

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hétfő esti videóbeszédében nagyon érdekes nyilatkozatot tett. Azt mondta, hogy Oroszország nem számít győzelemre. „Az ellenség csupán abban reménykedik, hogy nem tudunk ellenállni sokáig. Ukrajnának ki kell tartania” – közölte az elnök.

Nem sokkal később Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője is megszólalt. Szerinte Ukrajnának 30-45 napja maradt arra, hogy sikerrel befejezze az ellentámadást – írta meg a Korrespondent. A tél beálltával sokkal nehezebb lesz végrehajtani a kijelölt támadó hadműveleteket. Ezzel együtt azt is elismerte, hogy az offenzíva a vártnál lassabban halad.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 15. 11:57
Amiben biztos az ember, abban természtesen nem reménykedik.
Öregsas
2023. szeptember 13. 07:02
Mindenki azt mond amit akar. Érdemes megjegyezni ezeket a nyilatkozatokat. Aztán majd egy év múlva visszaolvasni. Akkor majd kiderül, hogy mi a különbség az álom és a valóság között. A valóság kézzel fogható, megszámolható. Nagyobb tömeg, nagyobb erő, erősebb infrastruktúra. Természetesen van emberi tényező, a szív, a lélek, hazaszeretet! Ám ez nem elegendő az "anyag tömeggel" szemben. Ez csak óriási pusztulást okoz mindkét oldalon. Na meg anyagigény! Ezt használják ki ott a tengeren túlon. A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván meg halad.
backsplash
2023. szeptember 13. 00:56
Nem kell sokat várni és ez a féreg elmenekül Ukrajnából a népharag elől.
letsgobrandon-2
2023. szeptember 12. 19:15
A ruszkik már győztek te szerencsétlen... a dicső orkraja vastüdőre van téve ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!