Holland játékos foglalta el Szoboszlai helyét a Liverpoolnál

2023. szeptember 03. 10:54

A magyar játékos ugyanakkor hamar visszaszerezheti szerepét.

2023. szeptember 03. 10:54

A Liverpool jól kezdte a Premier League 2023/24-es kiírását, három forduló után hét ponttal az élmezőnyben áll. A csapat szerepléséhez a nyáron Lipcséből érkezett Szoboszlai Dominik is hozzájárult, akit a második fordulóban a meccs emberének választották – idézte fel a Magyar Nemzet.

A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy a Liverpool közösségi médiájában átvette a magyar középpályás helyét a holland Ryan Gravenberch, aki a nemzetközi átigazolási időszak legvégén érkezet a Vörösökhöz a Bayern Münchentől. De ennek a lépésnek Szoboszlai is örülhet.

Mint ismert, a fiatal magyar focista játékjogát az angol klub hetvenmillió euróért szerezte meg az RB Leipzigtól. De Szoboszlai Dominik az azóta eltelt rövid idő alatt többszörösen is bizonyította, hogy

 jogos volt mind az érte kifizetett összeg, mind az őt övező érdeklődés. 

A Liverpool eddigi mindhárom Premier League-meccsét végigjátszotta, a második fordulóban, a Bournemouth ellen ő lett a mezőny legjobbja, míg a harmadik körben, a Newcastle United ellen a rugalmasságát is megmutatta – idézte fel a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap azonban megjegyezte, hogy az Aston Villa elleni, negyedik fordulós meccs előtt mégsem Szoboszlai uralja a Liverpool felületeit, hanem a holland Ryan Gravenberch. Ennek azonban egészen egyszerű magyarázata van: Gravenberch a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján érkezett meg a csapathoz.

A Liverpoolnak szüksége volt védekező középpályásra, a huszonegy éves Gravenberch ebben a pozícióban jelenthet majd stabil pontot. A holland érkezése Szoboszlainak is megkönnyebbülést jelenthet, így a jövőben kevésbé van arra esély, hogy 

az általa kevésbé kedvelt visszavont, hatos pozícióba vezényelje Jürgen Klopp

 – ismertették.

A Magyar Nemzet arra is kitért összeállításában Szoboszlai hamar visszaszerezheti a közösségimédia-kedvenc szerepet Liverpoolban vasárnap, ha ehhez megfelelő teljesítményt nyújt az Aston Villa ellen.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daermon
2023. szeptember 04. 08:33
Mára (09.04) vissza is szerezte :)
solyomtomi-2
2023. szeptember 03. 17:10
Még be se került a Liverpoolba, hogyan is tudta volna onnan bárki is kiszorítani?
Zolotarjov
2023. szeptember 03. 15:37
Lipcsikék, most lapítotok, mi? :)
rugbista
2023. szeptember 03. 15:29
Jusztusz kettő, János Kovás, Kiscsoportos: nem került vissza a keretbe, mert ki sem került, és már a 3. percben gólt lőtt az AV ellen. Ti szoptok mérgetekben, rágjátok a kutya szarát, idegenszívűek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!